30-05-08

Terug thuis

Hallokes,

Ik heb aan vrouwtje gezegd om die zielige foto van mij er al af te halen. Vrouwtje heeft deze morgen al met de dokter gebeld en ik mag deze avond naar huis. Joke zei da ik al terug mijn vrolijke zelf was en da ik ook deze morgen goed gegeten heb. Dus waarschijnlijk zal die foto van mij als ik ziek in de zetel zit, niet meer kloppen.

Ik hou jullie op de hoogte,

Alvast een fijn weekend en tzal goed zijn da ik beter ben want wij hebben zondag een barbeque voor baasje's verjaardag.

hongerig pootje

11:52 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: baasje, barbeque, ziek, dierendokter |  Facebook |

29-05-08

Dokter vervolg update

Vrouwtje heeft daarnet met de dokter en dus ook met mij aan de telefoon gesproken en ik heb haar gezegd om toch even de blog te updaten.

Ik heb al een hele kom met eten opgeslokt. Goed hé. En ik krijg nu nog antibiotica langs mijn pootje binnen dus nu is het afwachten wat morgen brengt.

Als ik morgenvroeg even goed ben, mag ik misschien morgenavond al naar huis. Anders zal het, denk ik, toch zeker voor zaterdagmorgen zijn. Gene paniek dus. Ik doe mijn best zene. Joke zei da ik even gejankt heb, maar vrouwtje was zo slim om mijn dekentje en favoriete piepspeeltje mee te geven. Van zodra ik da speeltje hoorde, werd ik rustiger. En ik word hier heel goed verzorgd.

En nu ist vrouwtje thuis bezig Florke wa commandokes bij te brengen zoals zit en lig. Want da was een beetje moeilijk als ik in de buurt was. Da snoepeke in haar hand wou ik altijd hebben. Ik ben nen deugniet voor nikske hé.

Aan de betere poot(je)

18:48 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dierendokter, ziek, flor |  Facebook |

Dokter vervolg

Hey lieve blogvriendjes,

Ik heb aan vrouwtje gevraagd om jullie op de hoogte te houden. Momenteel ben ik bij Joke, onze dierenarts. ( En aan Fonzie, die van mij, das een lieve hoor.)

Gisterenavond ging het wat beter me mij. Ik at en dronk en wou zelfs een beetje spelen met Flor. Maar deze morgen was het weer van datte. Niet eten, niet drinken, zielig kijken, niet willen bougeren, enz. Baasje was al naar zijn werk vertrokken, en vrouwtje heeft dan maar de dokter terug opgebeld. Eerst zei Joke, onze arts, om nog af te wachten tot deze avond. De spuitjes die ik gisteren gekregen had, waren waarschijnlijk uitgewerkt, en de pilletjes die ik deze morgen genomen had, moesten nog beginnen werken. Maar daarna kreeg vrouwtje telefoon van de dokter. Of het toch niet beter was om mij direkt te brengen. En dat heeft ze ook gedaan. Bompa, vrouwtje vader, werd ingeschakeld en ikke naar de dokter.

En nu lig ik, denkt vrouwtje, aan een infuus om toch maar voldoende vocht binnen te krijgen en ook intraveneuze antibiotica. Maar geen zorgen hoor. Ze verzorgen mij hier goed en ik mag naar huis van zodra ik terug wil eten.

Deze avond zal vrouwtje horen bij Joke hoe het met me gaat. Maar zowel zij als baasje denken da ik hierdoor sneller beter word, dus de beste oplossing.

Het is alsof de geschiedenis zich herhaald. Das heel raar. Als Jim, de tweede kat, erbij kwam, werd Clint ook heel erg ziek. Jim was toen ook ziek, maar Clint was er toch het ergste aan toe. Er werd toen zelfs aan katteziekte gedacht. Gelukkig bleek het een maagonsteking te zijn maar toch. En nu komt Flor erbij en word ik ziek. Gek niet? De katten kregen toen ook een infuus en werden terug beter. En zijn gezond gebleven sinds (hout vasthouden).

Ik wou jullie nog een fotootje laten zien da ik toch met Florke overweg kan, ookal heeft hij mij wa ziek gemaakt. Hier rechtsboven liggen we samen te slapen. Cute hé.

Geïnfuusd pootje (is da eigenlijk wel een woord vrouwtje???) en tot morgen

17:27 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dierendokter, ziek, flor, clint, jim, bompa |  Facebook |

28-05-08

Dokter

Ik had normaal gezien deze avond naar de dokter moeten gaan voor mijn oogje te laten opereren, maar gisterenavond vond mijn baasje dat ik er zo ziek uitzag, da hij de dokter heeft gebeld voor raad. Daarom zijn we deze morgen gegaan.

Volgens de dokter is mijn keeltje heel erg opgezwollen. Da zou kunnen kloppen want ik heb gisterenavond nikske kunnen eten. Zelfs niet drinken. Nog een reden waarom mijn baasjes zich zorgen maken. Iets van uitdroging of zoiets. En mijn buikje moest heel hard rommelen. Ze voelde beweging, zei ze?!?

Maar ze heeft me twee spuitjes gegeven tegen de pijn en ik gene kik. (snap je 'em: gene kik gegeven.) En morgen krijg ik druppels en pilletjes tegen de pijn en antibiotica. Maar de dokter gaf ook nog een potje supergeconcentreerd eten mee. Manneke, wa is da lekker. Kwou het in ene keer opschrokken, maar da mocht niet van tvrouwtje. Zij wou liever doseren. Pfff Ik kan zoiets lekkers wel in ene keer op zenne. Das veel lekkerder in plaats van droge brokken. Aan alle viervoetertjes die dit lezen, da is de moeite om eens ziek te zijn of spelen. ;)

Onze Flor doet het heel wa beter dan ik. Hij zit mij zelfs soms te ampeteren om te spelen, maar zoals jullie kunnen zien rechtsboven, heb ik daar echt geen zin in. (Vrouwtje's computer kan nog geen foto's in de postjes krijgen, dus doet ze het zo maar. Slim vrouwtje heb ik toch ;) 

En tis dus inderdaad kennelhoest. Eén goed ding aan dit alles voor onze Jim. Zijn castratie is uitgesteld. En ook mijn oogoperatie.

Ik hou jullie op de hoogte.

Half pootje

17:03 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dierendokter, ziek, flor, jim, traankanaalonsteking |  Facebook |

27-05-08

Ziekjes

Hey lieve blogvriendjes,

Ik lig nu te slapen op de zetel want ik voel mij wat ziekjes. Vrouwtje heeft zelfs een handdoek onder mijn hoofdje gelegd omdat ik daarnet heb moeten overgeven. Het was ook een beetje op haar kleren gekomen. Gelukkig was ze niet kwaad en bestaat er nog zoiets als een wasmachine.

Vrouwtje denkt dat het kennelhoest is en dat ik het van Flor heb overgekregen. Zou best kunnen. Hij hoest al een paar dagen en heeft een lopend neusje (met snot hé, niet zijn neusje zelf ;) En nu ben ik ook ziek.

Maar ik moet morgen sowieso naar de dokter. Ik heb al verteld dat ik een onsteking aan mijn oogje heb. En ik moet morgen binnen zodat ze het kunnen opereren. Tis trouwens een goede dokter hoor. Niet da zij het verkeerd heeft gedaan. De kans was er da het terug zou komen.

De vorige keer moest mijn vrouwtje traantjes laten als ze mij achterliet. Ze heeft da wel pas gedaan nadat ze buiten was, maar ik ben een hondje hé. Ik voel da aan. Twas nochtans geen probleem. De dokter en assistenten hadden nog nooit zo'n lief hondje gehad. Ik heb helemaal niet gejankt en heb zelfs in mijn kooitje aant spelen geweest. Twas wel met mijn leiband maar das toch braaf hé??? Iedereen da mij zag, was vertederd.

Ooh ja, Jim moet morgen ook mee naar de dokter. Hij wordt gecastreerd maar hij weet het nog niet. hihihihi Dan word ik de man in huis. (allé na baasje dan)

Pootje

16:11 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (8) | Tags: ziek, flor, dierendokter, jim, traankanaalonsteking |  Facebook |

Erg nieuws

Gisteren was ik wat aan het snuffelen bij de andere bloggers en hun diertjes toen ik verschoot van het nieuws van wandelhond.skynetblogs.be .

Hun Dreyfus is overleden. Hij was weliswaar 14 jaar, wat een mooie leeftijd is, maar zoiets komt toch hard aan. Zeker omdat het nog geen maand geleden was dat ze hun kat Mogli moesten afgeven.

Ik wil hun baasjes een hart onder de riem steken en veel sterkte wensen.

Het leven kan toch raar lopen hé??? Hier zit ik in huis met een klein puppygeval da mij overal volgt en waar ik mijn speelgoed mee moet delen, maar liever da dan afscheid te nemen van die kleine. Ik hou mij stoer, maar ik zie hem toch wel een beetje (veel) graag. ;)

Wie wil da nu? Iemand, mens of dier, moeten afgeven da je graag ziet? Niemand toch????

Aan Dreyfus en Mogli en alle andere beestjes die niet meer bij ons rondlopen, maar van de jachtvelden genieten: het ga jullie goed.

12:30 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (1) | Tags: afscheid, flor |  Facebook |

26-05-08

Hé hé

Tis dan toch een beetje gelukt de kantjes te verfraaien.

En nu kunnen jullie mijn vriendjes zien.

Voor de verhalen is het nog wachten tot vrouwtje's computer geen kuren heeft zodat zij ook in het middenstuk van de blog foto's kan zetten. Maar ik ben al heel tevreden dat er links en rechts iets meer staat dan een teller en een archief.

Ben ik trouwens niet lief met mijn blauwe bal??? Ja toch hahaha 

Pootjes en tot gauw

20:24 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (0) | Tags: help |  Facebook |

Mercikes

Een dikke merci aan alle lieve tweevoeterkes die mij en mijn vrouwtje geholpen en ook verwelkomd hebben. En zoals ge hier links kunt zien begint het te lukken. Maar hare computer is ontzettend traag en een nieuw venster openen in haar computer geeft ook problemen dus voor nog fotootjes is het nog even wachten. Maar K denk da ze het onder de knie krijgt. En das maar goed ook. Dan kan ik mijn vriendjes laten zien.

 Ik ga nu nog een middagdutje doen. Aaaah een hondenleven zeggen ze dan. Zo negatief is da nie zunne. :)

 Tot gauw

12:03 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bedankt, help |  Facebook |

25-05-08

With a little help

Zijn er lieve bloggertjes of bezoekers die mijn vrouwtje kunnen helpen. Ze zou heel graag, en dan wel heeeeeel graag fotookes van vooral mij .... ok maar ook van de andere beestjes op ons blogje zetten. Maar blijkbaar is het formaat van de foto's te groot om te laden. Hoe kan ze het beste de foto's omzetten zonder ze te moeten verknippen om de toegelate zwaarte te bekomen? Bedankt vooraf.

Tis toch belangrijk da jullie kunnen zien hoe ik eruit zie? Toch???  grapje!

Kzie er trouwens nu niet echt mooi uit. Mijn traankanaal is ontstoken en mijn oog ziet nu helemaal rood. (cherry eye) Ik moet volgende woensdag bij de dokter langs en die gaan mij, voor de tweede keer trouwens, opereren.

Woef

15:41 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: help, traankanaalonsteking, dierendokter |  Facebook |

Hallo iedereen

Eindelijk is het zover. Mijn blogje. Of beter gezegd ons blogje, want mijn vrouwke zal ook wel eens haar hart komen storten.

Al twee weken was ze het blogland aant verkennen en ik denk da ze ook gebeten is door de blogmicrobe. En hier is het dan.

Even kennismaken. Ik ben Raf, een tricolore cavaliertje van bijna 6 maanden. Ik heb lieve baasjes hoor. Alleen zie ik baasje niet veel. Hij is zelfstandig schilder en maakt lange dagen. En vrouwtje Ilse blijft thuis om voor ons te zorgen. Maar ik zit sowieso niet alleen. Hier bij ons lopen twee poezen rond. Clint van iets meer dan 1 jaar en Jim, die is negen maanden oud. En dan is er sinds vorige zondag nog Florke. Mijn jonger broerke. (Niet biologisch hé) Hij is bijna 4 maanden oud en ook een cavalierke (blenheim). Dus een heel huis vol tamelijk jonge diertjes. Ooh en ik moest van vrouwtje ook zeggen da wij allemaal mannelijk zijn, behalve vrouwtje dan. hahaha Kheb soms wel compassie met haar. Een huis vol met testosteron zegt ze dan. Ocharme....

Wij komen allemaal best goed overeen. Allé tis te zeggen. Goe??? ;)

Onze gebeurtenissen zal je hier kunnen lezen, das toch de bedoeling.

Fotootjes van ons zal je kunnen zien van zodra vrouwtje het heeft gevonden hoe ze de foto's van zwaarte en dus van formaat kan wisselen, zodat ze op de blogpagina passen.

Straks ga ik naar de bompa, vrouwtjes vader, samen met Flor lekker in het gras rennen en stoeien (wij hebben thuis geen grastuin). Alvast een leuke zondag en tot gauw. Woef

14:29 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kennismaking, clint, jim, flor, baasje, bompa |  Facebook |