09-06-08

Een dikke boterham

Een dikke boterham, dat heb ik jullie te vertellen.

Vorige zaterdag was mijn baasje jarig. Hij werd er 46 en ziet er voor mijn part (maar vooral voor mijn vrouwtje) nog goed uit, ookal vindt hij da zelf niet. Maar blijkbaar zijn de tweevoeters gevoelig als het op leeftijd aankomt. Pfff Zij moeten niet zo klagen over rimpeltjes en hangende dingen. Wij honden worden elk jaar ineens 7 jaar ouder en hoor je ons klagen. Maar enfin...

Wij hadden dus zaterdag nen barbeque voor ons vrienden, waar de week ervoor die voor de familie was. Vrouwtje en baasje hadden het dan ook heel druk met groentjes snijden, baasje moest de bbq nog ineen steken, het huis opruimen, tafels dekken, stoelen zoeken, ... noem maar op. En daarom hadden ze de katten opgesloten op de eerste verdieping. Goed voor ons. Hadden Flor en ik meer ruimte. Maar wij zijn braaf geweest hoor. Niet in de weg lopen en zo... Goed hé!

En ook als ze aan het eten waren, zijn we braaf geweest. Ik heb niet geschooid voor eten. Het kan best lekker zijn, maar ik weet toch al dat ik niks krijg en ik geloof vrouwtje wel als ze zegt dat da niet goed voor mij is. Maar er was één koppel die hun 2-jarig zoontje hadden meegebracht, en dat joch wou Flor en mij altijd pakken. Hij achtervolgde ons overal. En ik wou met Flor spelen, niet met da kindje. Zelfs als vrouwtje ons binnenliet om ons wat rust te gunnen, kwam die kleine ook binnen.

Ik moet eigenlijk wel bekennen dat ik een beetje schrik heb van de mensen. En zeker van kleine kindjes. De nichtjes van t vrouwtje zijn 3 en 1 en daar heb ik ook schrik van. Maar vrouwtje zegt dat da wel veranderd als we naar de hondenschool gaan. Ik hoor daar al weken iets over, maar blijkbaar heeft het iets met tijd te maken die baasje niet heeft. Mijn baasje is zelfstandig schilder en is soms heel laat thuis en mijn vrouwtje heeft nog maar pas haar voorlopig rijbewijs en mag nog niet zonder begeleider rijden. Dus moeten we wachten tot baasje tijd heeft. Maar als het zover is zijn jullie de eersten die het weten.

Terug naar de barbeque. Toen de meesten weg waren, werd het een beetje rustiger. (Zeker da kindje, de stalker ;) Maar er bleven wel één koppel slapen. Die kwamen met de bus van Antwerpen en wilden zo laat niet meer terug. Geen probleem. Ons huis is toch groot genoeg. En mijn mandje mogen ze ook hebben, dan slaap ik wel in bed.

En 's zondags zijn baasje en vrouwtje met die mensjes naar Antwerpen gereden. Die hebben daar een huis gekocht en zijn er aant schilderen. Moet het toch wel lukken da baasje daar goed in is. Maar Flor en ik konden niet mee. Ik heb al een meegemogen als baasje bij bompa was gaan schilderen. Liep ik naast de verfpot te kwispelen, hing er ineens verf aan mijn staartje.

Dus aan de bezorgde bezoekertjes da baasje en vrouwtje langslapers zijn en ons verwaarlozen. Die zijn na het opstaan vertrokken, waardoor er geen tijd voor mijn blogje was. Nee die hebben gene hele dag in hunne nest gelegen. hihihi Da heb ik dan maar gedaan. ;)

En wat mijn gezondheid betreft, al mijn pilletjes zijn op. Vrouwtje heeft wel gevloekt als ze die moest geven. Ik heb haar dikwijls gefopt. Dacht ze da ik het had doorgeslikt en floeps, daar lag het terug op de grond. En ik maar lachen in mezelf. hihihi     Ik hoest niet meer en ben terug de oude. En Florke ook.

En nu ga ik wat buiten liggen en van het zonnetje genieten. Een leuke week aan iedereen. En da tekstje rechts is voor het baasje van het vrouwtje. Zij zegt altijd da hij nen dief is en iets van hartje stelen, maar enfin ik moest het zeggen.

Een maandags pootje

15:24 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: stef en sara, baasje, verjaardag, flor, ziek, barbeque |  Facebook |

Commentaren

Rafke jullie zijn echte feestneuzen. Ik hou ook niet van kindjes, die lopen de ganse tijd achter je aan of wrijven met hun handjes net in de verkeerde richting van mijn pels. Ik haat dat pfff.
Gelukkig ben je beter. Ja, die pilletjes kent mijn vrouwtje ook. Mijn voorgangertje is lang ziek geweest en die heeft vele pilletjes gehad.

nog een dikke knuffel Chaplin

Gepost door: viv | 09-06-08

Gelukkig ben je genezen en heb je al kunnen genieten van de bbq
Hier houden ze wel van kinderen,ze willen ze gewoon aflebberen,maar ik hou altijd een oogje in het zeil

Gepost door: mireille | 09-06-08

Goed dat je genezen bent en weer vollop overal van kan genieten

Gepost door: vicky | 10-06-08

Ja, van honden pilletjes geven kennen wij jammer genoeg ook alles. Maandelang hebben we Erkan tweemaal per dag pilletjes moeten geven (spijtig genoeg tevergeefs) en zodra hij doorhad hoe hij die dingen weer kon uitspuwen, was het altijd weer een feest :-)
Jij hebt blijkbaar een leuk weekend gehad! En ja, mensen zitten blijkbaar in met hun leeftijd. Mijn vrouwtje vierde onlangs haar laatste verjaardag met een 2 voor en even panikeerde ze omat de 3 eraan zat te komen. Een aantal mensen (die het al met een 3, 4 of 5 ervoor moeten doen) keken haar heel vies aan en toen kalmeerde ze weer ;-)

Gepost door: Fonzie | 10-06-08

Rafke Ik kom jullie ook een heel mooie en zonnige dinsdag wensen,wat goed nieuws dat je weer er helemaal door bent en geen pillekes meer hoeft te nemen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 10-06-08

Druk , maar leuk hé ! Houden wij ook van !

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 10-06-08

De commentaren zijn gesloten.