10-06-08

Nee dank u, ik rook niet

Deze morgen toen baasje naar beneden kwam om te gaan werken, was hij niet goed gezind. Waarom weet ik eigenlijk niet goed. (of misschien toch wel een beetje)

Ok, ik heb een bekentenis te maken. 's Nachts is het voor mij nog een beetje moeilijk om niet binnen te doen. En vanzelfsprekend is het voor onze Flor ook nog moeilijk omdat hij jonger is. Dus 's morgens kan het al eens gebeuren dat baasje of vrouwtje ietske vinden als ze beneden komen. En dan zien ze er niet echt blij uit.

Ik kan da ergens wel verstaan zene. Ge zijt pas wakker, verlangt naar een eerste kop koffie of een sigaretje en dan liggen er kadootjes op de vloer (of soms de mat) die eerst moeten opgekuisd worden.

Maar ik had deze morgen de indruk dat het over iets anders ging.

Nu moet je weten dat zowel mijn baasje als het vrouwtje roken. En als ze gaan slapen blijft er al eens iets liggen op de salontafel. Een glas, een boekske, de afstandbediening, een asbak, een pakje sigaretten, ... En ik heb in mijn verveling deze nacht me tegoed gedaan aan da pakje sigaretten. Niet om op te roken hé. Zoals de titel zegt, rook ik niet. Dus ik dacht, al mijn speeltjes ben ik beu en ik wou eens iets anders proberen.

Ik heb sinds vorige week ontdekt da ik met mijn pootjes tegen de salontafel kan leunen en dan eens kan zien wat er zoal op ligt. En deze nacht heb ik dus da pakske sigaretten gepakt en in toch wel bijna duizend stukjes uit elkaar getrokken. Maar ik zag daar geen graten in want, inderdaad, ik rook niet. (En voor de rokers onder jullie, het was een vol pakske. Voor de niet-rokers, ik heb niks doorgeslikt hoor)

Maar baasje kon daar dus blijkbaar niet echt me lachen. Hij was eigenlijk wel een beetje veel boos. Ik ben dan maar als een braaf en berouwvol hondje in mijn mandje gaan zitten en heb elke triestige blik uitgeprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Maar da heeft niet echt geholpen.

En later toen vrouwtje wakker was, gebeurde hetzelfde. Ze zag de overschot van mijn nachtelijke escapades en ook zij was boos. (Baasje had het meeste opgeruimd maar zat een beetje in tijdnood om alle sporen uit te wissen) Dus deed ik maar hetzelfde als 's ochtends bij het baasje. Braaf in het mandje, een beetje piepen als teken van schuld en de meeste zielige blik opgezet.

Uiteindelijk gaat de dag gewoon verder als altijd. Wij worden buitengelaten, krijgen ons eten, doen een slaapke, worden nog eens buitengelaten etc... Maar ik vraag mij af wat dit nu als gevolg gaat hebben. Ik hoop dat dit nu niet betekent dat ze alles van die salontafel gaan halen. Anders moet ik voor 's nachts een ander vertier gaan zoeken. Ach.. We zullen wel zien zeker.

'Tot gauw en nog een fijne dinsdag'-pootje

15:47 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: baasje, zindelijk, hondekwaad |  Facebook |

Commentaren

Rafke Snachts slaapt onze Charly in zijn bench ,en dat doet hij al van de eerste dag dat hij hier is,en wij hebben daar geen probleem mee,als wij zeggen dat wij gaan slapen ,is hij direkt naar zijn bench.Ook als hij zie dat ik ga beginnen dweilen is hij zonder 1 woord te zeggen naar zijn bench.Ook als we weg moeten,geven we hem een snoepje en ga hij in zijn bench gaan liggen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 10-06-08

Wij slapen s nachts in een bench, eigenlijk maar goed ook, wat als je lily's bench bekijkt denk ik dat vrouwtje heel blij is dat zij ons niet los in de kamer laat ... b.t.w. wij vinden dat helemaal niet erg zo'n bench !

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 10-06-08

Rafke jongen jij moet 's nachts slapen. Ik pik ook weleens wat maar die ogen van mijn vrouwtje spreken boekdelen. Ben daar maar mee gestopt. Moet er niet aandenken als ze 's morgens met slaapoogjes haar bed uitkomt en haar sigaretjes zouden allemaal stuk zijn, oei, oei.
Wij doen niet binnen maar geven 's nachts wel een keertje over en liefs naast het vrouwtje haar bed. Vind ze ook niet leuk pfff.
Dikke knuffel van Chaplin en Staartje

Gepost door: viv | 10-06-08

Als dat geen remedie is om te stoppen met roken! Gewoon alle sigaretten vermalen, bye bye ochtendsigaretje. Ik ken er hier ook die daar niet goed gezind van zouden worden ;-)

Gepost door: Fonzie | 11-06-08

Ik denk dat ze de salontafel helemaal opgeruimd gaan achterlaten en dat je inderdaad een andere bezigheid moet gaan zoeken
Wat dacht je van gewoon lekker te slapen en te dromen van alle dingen die je krijgt als je braaf bent geweest

Gepost door: mireille | 11-06-08

De commentaren zijn gesloten.