24-06-08

bijna ontsnapt

Onze Clint was vandaag bijna ontsnapt.

Tis te zeggen. Met dit weer laten wij de achterdeur openstaan. Baasje, brave jongen dat hij is, heeft dan voor ons een eigen vliegendeur gemaakt. Er hangt vliegengaas aan de buitenkant voor de vliegen tegen te houden. En er hangt iets wat steviger gaas aan de binnenkant zodat, als er een kat tegen springt, het niet direct scheurt. Ja, mijn baasje, da's nen handige Harry.

En de Flor en ik worden door het vrouwtje regelmatig buitengelaten. Maar de poezen moeten binnen blijven vanwege die drukke straat langs ons huis. (die luisteren niet zo goed als wij, hondjes hé en komen dan ook niet als je ze roept) Maar ja, daar ligt het probleem. Want als wij terug binnen willen, zitten de beide katten meestal aan die vliegendeur. En die deur moet opengedaan worden om ons binnen te laten.

Met als gevolg dat de katten dan ook seconden hebben om buiten te sprinten. En dat is altijd goed gegaan. Tot deze morgen.

Vrouwtje liet Flor en mij buiten en toen ze terug naar binnen wilde gaan, zaten Jim en Clint aan die vliegendeur. Jimmeke doet meestal geen poging om buiten te glippen maar onze Clint deed vandaag dus wel een poging. En ineens was hij buiten.

Maar het beestje was waarschijnlijk zo verschoten dat zijn poging gelukt was, want eens op de koer bleef hij stilzitten. De omgeving in zich opnemen zeker. Dom van hem, want dat was voor het vrouwtje genoeg om hem op te tillen er terug binnen te zetten. Eind goed al goed dus (alhoewel ik denk dat de Clint er anders over denkt.)

Tis in ons buurt echt niet te doen om je kat te laten los lopen. Baasje zegt regelmatig dat hij weer een kat langs de kant van de weg heeft zien liggen. En dat mag met onze poezen niet gebeuren. Baasjes zouden er kapot van zijn.

Daarom wil ik zeggen tegen alle viervoeterige vriendjes die dit lezen om een beetje voorzichtig te zijn als je buiten komt. Allé, ik moet ook voorzichtiger worden. Soms zie ik iets aan de andere kant van de straat en loop ik daar dan blaffend naartoe met een schreewend vrouwtje achter mij. Maar ik stop dan net aan de kant waar de oprit stopt om dan vrouwtje bijna een hartaanval te geven van het verschieten. Dus laten we samen voorzichtiger zijn. Ik zal mijn best doen. Beloofd!

Oplettend pootje van mij en een Opgesloten pootje van de Clint

12:56 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: clint, jim |  Facebook |

Commentaren

Zeker allemaal voorzichtig zijn want een ongeluk is vlug gebeurt

Gepost door: mireille | 24-06-08

Jullie zijn ook twee lievelingen en komen zo te zien goed overeen met de kat
en snurken kunnen wij ook goed en luid , als wij weg gaan op reis dan kan ons vrouwtje niet slapen van ons gesnurk en komt ze heel moe terug, maar ze heeft dat er voor over , en wij hebben geluk dat we altijd mee mogen , als we niet mee mogen in het hotel dan gaan ze niet , lief he van onze baasjes
Roef en Oika

Gepost door: Roef en Oika | 24-06-08

Rafke jullie Clint is net als ik, een gaatje en buiten. gelukkig wonen wij aan een straat waar heel weinig verkeer is (iedere +/- 15 min een auto). maar ik weet nog goed als ik de eerste keren buitenkwam, mijn vrouwtje steeds riep. Auto...hier. Gelukkig ben ik bang van auto's en mijn vrouwtje ook nog steeds een beetje. maar ik zal oppassen, onze Staart die kent het goed maar is oud als een tante van 12 jaar en ik 8 maanden....
Luistern is nog niet mijn beste punt hihihi maar het wordt steeds beter
knuf Chaplin

Gepost door: viv | 24-06-08

Zou er iets in de lucht zitten, dat alle diertjes plots pogingen ondernemen (en slagen) om te ontsnappen ??? Toch maar oppassen hoor ! Drukke straten daar kennen wij nu alles van ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 25-06-08

Algoed dat ze eerst eventjes moest verkennen en niet ineens een spurt genomen heeft, pas inderdaad maar een beetje op, groetjes

Gepost door: vicky | 25-06-08

De commentaren zijn gesloten.