29-06-08

geef me een teken

Heykes,

Van de week heeft het vrouwtje een teek op mijn kopke gezien. Daar was ze een beetje van in paniek. Ik wist natuurlijk niet wat er aan de hand was, maar zij blijkbaar wel. En aangezien het de eerste keer was dat één van ons een teek had, wist ze niet goed wat ze moest doen.

Dus wachtte ze maar tot het baasje thuis was, en toen werd ik op tafel gezet. Dat is op zich al gek want ik mag nooit op de tafel. En vrouwtje hield mij heel goed vast. Dat heb ik wel graag maar toen kwam baasje eraan met een flesje.

Ik denk dat hij de teek wou verdoven maar omdat wij geen alcohol in huis hebben, je weet wel, de medische soort, gebruikte hij een flesje van vrouwtje's parfum. Daarmee liet de teek goed los. Wat was dat voor een beest???? En zo groot. Amai!

En dan moet ge nog weten dat die parfum redelijk sterk is. Das van zo'n soort waarvan je maar een beetje moogt gebruiken. Dan kan je al raden dat ik aan het stinken was naar parfum.

En dan een uurtje later is vrouwtje mij lekker aan het knuffelen. Ze denkt, laat ik hem nog maar eens checken. Misschien heeft onze Raf er nog? En wat denk je?? Inderdaad, ik had nog een teek. Deze zat aan de andere kant van m'n kop, aan mijn oor.

Dus dat flesje werd terug bovengehaald en uiteindelijk moest het vrouwtje hem eraf trekken met haar nagels. (Ik denk dat het eerste wat ze gaan doen is een tekentang of zoiets gaan halen maar allé) Het beestje liet los en is met kop en al verwijderd. Daarna was ik tekenvrij.

Maar het resultaat is wel dat ik, nu 2 dagen later, nog altijd naar de parfum riek.

Welriekend pootje

11:43 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (8) | Tags: teken |  Facebook |

Commentaren

Opletten met alcohol op je hond te gieten als je een teek ziet. Dan spuwen ze vaak als "dank" een gif uit. Je kan ze het makkelijkste verwijderen met een soort koevoetje. Wij krijgen hier elke maand Advantix en gelukkig zag ons vrouwtje nog nooit die viezen op ons kruipen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 29-06-08

Teken... Onze Tidou heeft er vooral last van als we op reis gaan. Nu gebruiken we ook Advantix, van bij de dierenarts en is nu steeds tekenvrij. Toch nog regelmatig kontroleren, je weet maar nooit. Best is verwijderen met een tekentangetje. Groetjes.

Gepost door: Kristel | 29-06-08

Wij hebben nog nooit een teek gehad, vrouwtje gebruikt nu nog frontline, maar gaat, als het doosje leeg is, ook advantix halen ... zij heeft ook zo'n koevoetje in de schuif liggen ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 29-06-08

Kelly haat teken ... Tot vorig jaar had ze nooit last van teken, tot dit voorjaar, had ze er liefst 5 tegelijk zitten, en van die dikke, zwarte monsters ... bah ... niettegenstaande de frontline elke maand.
Een paar dagen geleden had ze er terug 3 zitten.
Misschien komt het omdat we 2 keer per dag een wandeling door de velden maken.
Ik wens jullie een fijne zondag verder.

Gepost door: Chris | 29-06-08

ik hou mijn hart vast voor de eerste teek bij Milo. Ik ben daar eigenlijk bang voor.
We hebben een tekentang en spuiten nu elke maand zo'n frontlinebuisje in zijn nek.

Gepost door: Patsy | 29-06-08

Rafke Tot nu toe is onze Charly van teken gespaard gebleven ,ik mag er niet aan denken dat hij ene zitten heeft.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 29-06-08

oeee ge maakt me bang voor die zwarte monsters
vrouwtje zegt dat ik niet bang hoef te zijn dat ik toch niet buiten kan
oefff
groetjes van thorreke

Gepost door: thor | 30-06-08

Wij hebben hier ook een tekentangetje, maar mijn vrouwtje is daar niet echt goed in. Ze vindt die beestjes ook vreselijk vies, maar dat geldt voor alle insecten en consoorten. Het vrouwtje is als de dood voor spinnen, teken, kevers, libellen, wandelende takken en ga zo maar door...

Gepost door: Fonzie | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.