30-06-08

Hey lieve vriendjes

Eerst en vooral mercikes voor al jullie reacties. Ik zal voortaan oppassen voor die kleine rotzakjes van teken. (Oei, mag ik da wel zeggen op de blog?) Ze hebben nikske teruggespuwd en ik ben er vanaf (behalve van die parfum, ik riek nog altijd!). Maar spijtig genoeg niet permanent. Lees maar verder.

Wij de hondjes hebben een rustig weekend gehouden. Baasjes daarentegen? Zij waren gisteren naar Antwerpen getrokken op vriendenbezoek en het was nogal laat geworden. Dus bleven ze slapen. Met het noodzakelijke gevolg dat bij hun thuiskomst deze morgen er lieve kadootjes van ons op de vloer lagen. Pfffff Eigen schuld. Moeten ze maar thuis zijn om ons uit te laten! Gelukkig gebeurd dit niet elke week dat ze wegblijven en ze zijn dan ook niet boos op ons geweest.

Toch zijn we er met vereende honden- en kattenkracht in geslaagd om een rij plastic drinkbekers die nog op de tafel lagen, kapot te bijten. De katten hebben het op de grond gegooid en wij, honden hebben de job afgewerkt.

Maar nu ietske anders. Ik vind het moeilijk om voor te stellen dat mijn blog door mensen en dieren uit mijn buurt wordt gelezen. We leven toch in een grote wereld. Nietwaar? En dan vind ik het maf om te horen dat er mensen en dieren dicht bij mij leven die mijn blog lezen of er zelf eentje hebben. Dat is het geval met Vicky van wandelhond@skynetblogs.be . Blijkt da zij eigenlijk niet zo ver van ons vandaan woont.

En wat hebben we dan gedaan? Juist, eens afgesproken. Dus deze namiddag zijn wij in Oostmalle gaan wandelen. Vrouwtje, Vicky, Sammy, Flor en ikke.

Ik moet zeggen dat zo'n grote hond zien wel effen schrikken was voor mij. Ik heb dan ook geprobeerd van mij niet te laten kennen en een beetje de baas te spelen. Maar vrouwtje heeft mij ingehouden en als we gedaan hadden met wandelen, ging het al veel beter tussen Sammy en mij. En vrouwtje vindt de Sammy een schat van een hond. Hij is helemaal niet angstig of zo en lijkt al jaaaaren hier te vertoeven. Hij ging zelfs (bijna) direct met zijn poten op mijn vrouwtje haar schoot staan. Daar hebben Flor en ik wel een stokje voor gestoken. (Jaloers als we zijn of beter gezegd een beetje bezitterig. Ja mannen, ik ben niet perfect hé)

Wij, de honden lagen na het wandelen uitgeteld op de grond. Vrouwtjes hebben nog even zitten kletsen op een terras maar da vond ik niet erg. Het was veel te warm om van mijn oren te maken.

Maar om terug te komen op die teken. Vrouwtje zag een spinnetje op mijn vachtje kruipen. Gelukkig op het witte stukje van mijn vacht. En dat bleek nog een teek te zijn. Die had zich nog niet vastgezet dus vrouwtje heeft hem er gewoon af kunnen halen. Maar da was toch ook een vies beest hoor. Nu weet ze gelukkig wel hoe het eruit ziet als het nog klein is. Het blijft toch jakkie ookal heb je bescherming van anti-teken producten.

OOh En mijn vacht maar vooral mijn oren zaten vol met zaadjes van één of andere plant. Die bleven echt wel hardnekkig vasthangen. Ik zal voortaan misschien beter aant vrouwtje vragen om mijn oren omhoog te steken als ik wat wil snuffelen? Langs de andere kant heb ik, als we thuis waren, wel een uitgebreide kambeurt gekregen. Alles nakijken op teken of andere vasthangende zaadjes. En natuurlijk lekker knuffelen.

Allé, ik ga nu een slaapke doen. Tis nen drukke dag geweest. Tot gauw

Teken- en pluisvrij pootje

20:17 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (8) | Tags: bedankt, teken, wandelen, blogvrienden, flor, stef en sara, hondekwaad |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig is je pootje beter en zo te lezen had je een leuke namiddag

Gepost door: mireille | 30-06-08

Zo te lezen hebben jullie een leuk weekend gehad , buiten het bezoek van de teken
Ons vrouwtje is daar ook niet blij mee met de teken en wacht ook tot baasje thuis komt om hem eriut te halen
Dan komt vlug de spuitbus boven tegen de teken , dan zullen ze zich niet zo vlug vast zetten.
We zijn niet gaan fietsen , er was te veel wind , maar wel gaan wandelen , mischien lukt het volgende week om te gaan fietsen
Doeiiiiiiii Roef en Oika

Gepost door: Roef en Oika | 30-06-08

Pfff van vol hangen kennen wij alles ondertussen. Toen we gisteren thuis kwamen van een bos- en weidewandeling zaten we vol gedroogde grassprietjes, ons vrouwtje heeft serieus mogen kammen voor alles er uit was.
Gelukkig dat jou vrouwtje dat vieze beest op tijd zag seg !

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 01-07-08

Amaai, jullie hebben een tof uitstapje gemaakt seg ! En ja, soms lijkt de wereld kleiner dan die is ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 01-07-08

Mooi verslagje ik moet aan dat van mij nog beginnen, moet daarvoor op de computer hier met de laptop lukt het nog steeds niet, onze Sammy was ook moe van het zonnetje denk ik, doen we zeker nog eens, groetjes

Gepost door: Vicky | 01-07-08

Ja, teken, 't zijn vieze beestjes. Erkan heeft er ook ooit eens een gehad. Tegen dat we gemerkt hadden dat ze er zat, had Erkan ze er zelf al uitgebeten met alle gevolgen vandien... Een lelijke wond en tal van dierenartsbezoekjes. Sindsdien controleren we onze beestjes bijna dagelijks.

Gepost door: Fonzie | 01-07-08

Rafke Gelukkig ben je weer teken vrij En zijn die embetante beesten weer uit je lijf.Goed hé dat er zo een blogvriendin dicht bij je buurt zit. hier woont er bij ons ook iemand niet zo veraf maar ik ken haar persoonlijk nog niet .Het is Ria van Goras die bekommert zich om verloren gelopen honden, en honden die in een asiel zitten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 01-07-08

heykes
wel dat is keileuk dat jullie samen op stap gaan
wij wonen ook zo ver niet van jullie ,maar denk niet dat dat een goed idee is om met mij te gaan wandelen he hahahaha
dikke knuf van thorreke

Gepost door: thor | 02-07-08

De commentaren zijn gesloten.