30-06-08

Hey lieve vriendjes

Eerst en vooral mercikes voor al jullie reacties. Ik zal voortaan oppassen voor die kleine rotzakjes van teken. (Oei, mag ik da wel zeggen op de blog?) Ze hebben nikske teruggespuwd en ik ben er vanaf (behalve van die parfum, ik riek nog altijd!). Maar spijtig genoeg niet permanent. Lees maar verder.

Wij de hondjes hebben een rustig weekend gehouden. Baasjes daarentegen? Zij waren gisteren naar Antwerpen getrokken op vriendenbezoek en het was nogal laat geworden. Dus bleven ze slapen. Met het noodzakelijke gevolg dat bij hun thuiskomst deze morgen er lieve kadootjes van ons op de vloer lagen. Pfffff Eigen schuld. Moeten ze maar thuis zijn om ons uit te laten! Gelukkig gebeurd dit niet elke week dat ze wegblijven en ze zijn dan ook niet boos op ons geweest.

Toch zijn we er met vereende honden- en kattenkracht in geslaagd om een rij plastic drinkbekers die nog op de tafel lagen, kapot te bijten. De katten hebben het op de grond gegooid en wij, honden hebben de job afgewerkt.

Maar nu ietske anders. Ik vind het moeilijk om voor te stellen dat mijn blog door mensen en dieren uit mijn buurt wordt gelezen. We leven toch in een grote wereld. Nietwaar? En dan vind ik het maf om te horen dat er mensen en dieren dicht bij mij leven die mijn blog lezen of er zelf eentje hebben. Dat is het geval met Vicky van wandelhond@skynetblogs.be . Blijkt da zij eigenlijk niet zo ver van ons vandaan woont.

En wat hebben we dan gedaan? Juist, eens afgesproken. Dus deze namiddag zijn wij in Oostmalle gaan wandelen. Vrouwtje, Vicky, Sammy, Flor en ikke.

Ik moet zeggen dat zo'n grote hond zien wel effen schrikken was voor mij. Ik heb dan ook geprobeerd van mij niet te laten kennen en een beetje de baas te spelen. Maar vrouwtje heeft mij ingehouden en als we gedaan hadden met wandelen, ging het al veel beter tussen Sammy en mij. En vrouwtje vindt de Sammy een schat van een hond. Hij is helemaal niet angstig of zo en lijkt al jaaaaren hier te vertoeven. Hij ging zelfs (bijna) direct met zijn poten op mijn vrouwtje haar schoot staan. Daar hebben Flor en ik wel een stokje voor gestoken. (Jaloers als we zijn of beter gezegd een beetje bezitterig. Ja mannen, ik ben niet perfect hé)

Wij, de honden lagen na het wandelen uitgeteld op de grond. Vrouwtjes hebben nog even zitten kletsen op een terras maar da vond ik niet erg. Het was veel te warm om van mijn oren te maken.

Maar om terug te komen op die teken. Vrouwtje zag een spinnetje op mijn vachtje kruipen. Gelukkig op het witte stukje van mijn vacht. En dat bleek nog een teek te zijn. Die had zich nog niet vastgezet dus vrouwtje heeft hem er gewoon af kunnen halen. Maar da was toch ook een vies beest hoor. Nu weet ze gelukkig wel hoe het eruit ziet als het nog klein is. Het blijft toch jakkie ookal heb je bescherming van anti-teken producten.

OOh En mijn vacht maar vooral mijn oren zaten vol met zaadjes van één of andere plant. Die bleven echt wel hardnekkig vasthangen. Ik zal voortaan misschien beter aant vrouwtje vragen om mijn oren omhoog te steken als ik wat wil snuffelen? Langs de andere kant heb ik, als we thuis waren, wel een uitgebreide kambeurt gekregen. Alles nakijken op teken of andere vasthangende zaadjes. En natuurlijk lekker knuffelen.

Allé, ik ga nu een slaapke doen. Tis nen drukke dag geweest. Tot gauw

Teken- en pluisvrij pootje

20:17 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (8) | Tags: bedankt, teken, wandelen, blogvrienden, flor, stef en sara, hondekwaad |  Facebook |

29-06-08

geef me een teken

Heykes,

Van de week heeft het vrouwtje een teek op mijn kopke gezien. Daar was ze een beetje van in paniek. Ik wist natuurlijk niet wat er aan de hand was, maar zij blijkbaar wel. En aangezien het de eerste keer was dat één van ons een teek had, wist ze niet goed wat ze moest doen.

Dus wachtte ze maar tot het baasje thuis was, en toen werd ik op tafel gezet. Dat is op zich al gek want ik mag nooit op de tafel. En vrouwtje hield mij heel goed vast. Dat heb ik wel graag maar toen kwam baasje eraan met een flesje.

Ik denk dat hij de teek wou verdoven maar omdat wij geen alcohol in huis hebben, je weet wel, de medische soort, gebruikte hij een flesje van vrouwtje's parfum. Daarmee liet de teek goed los. Wat was dat voor een beest???? En zo groot. Amai!

En dan moet ge nog weten dat die parfum redelijk sterk is. Das van zo'n soort waarvan je maar een beetje moogt gebruiken. Dan kan je al raden dat ik aan het stinken was naar parfum.

En dan een uurtje later is vrouwtje mij lekker aan het knuffelen. Ze denkt, laat ik hem nog maar eens checken. Misschien heeft onze Raf er nog? En wat denk je?? Inderdaad, ik had nog een teek. Deze zat aan de andere kant van m'n kop, aan mijn oor.

Dus dat flesje werd terug bovengehaald en uiteindelijk moest het vrouwtje hem eraf trekken met haar nagels. (Ik denk dat het eerste wat ze gaan doen is een tekentang of zoiets gaan halen maar allé) Het beestje liet los en is met kop en al verwijderd. Daarna was ik tekenvrij.

Maar het resultaat is wel dat ik, nu 2 dagen later, nog altijd naar de parfum riek.

Welriekend pootje

11:43 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (8) | Tags: teken |  Facebook |

26-06-08

fijne donderdag

Fijne donderdag aan iedereen.

Maar voor mij is het niet zo'n fijne donderdag. Baasje en vrouwtje zijn heel boos op ons.

Gisteren waren ze voor een namiddag weg. Baasje heeft een laserbehandeling laten doen om te stoppen met roken en daarna zijn ze naar Antwerpen getrokken om met hun vrienden Stef en Sara af te spreken. En toen ze terug thuis kwamen om 21u vonden ze een kleine ravage aan. Wij hadden weer binnen gedaan en het ergste van al. Deze keer had ik mij niet beperkt tot één pakje sigaretten of de omslag van een tijdschrift. Deze keer was het hele boekje eraan voor de moeite. Overal maar dan ook overal lagen papiersnippers. Baasjes waren heel boos. En baasje stond al een beetje gevoelig omdat hij gestopt is met roken. (Sorry baasje, als je dit leest, sorry)

Als straf moesten we tenacht voor de eerste keer in de keuken/bijkeuken slapen. Living was verboden terrein. En ik vind da niet leuk want ik kan al in de zetel springen en da ligt toch ietske zachter dan mijn mandje. Onze Flor kan dat nog niet dus die slaapt sowieso in zijn mand.

En omdat wij niet meer in de living mochten, moesten de poezen ook uit de living. Die moeten namelijk door de bijkeuken naar de wasplaats voor hunne kattenbak. Dus ook voor de katten was de living verboden (anders kunnen ze niet meer bij hun eten of kattebak komen). Daar was Clint wel wat boos voor op ons. Hij heeft dan ook een paar keer met zijn poot naar ons geslagen. Het was wel niet raak, maar toch. Ik ben toch bang voor hem.

Er is nog goed nieuws. We hebben deze nacht niet binnen gedaan. Niet als baasje opstond op 7u en ook niet als vrouwtje is opgestaan om 9u. Er was wel weer een rol keukenpapier gesneuveld maar dat komt ook een beetje omdat de katten die op de grond hadden gegooid. Wat wil je dan van een hondje dat graag dingen kapot bijt 's nachts???

We hebben ons toch een beetje beter gedragen. Vind ik toch!

Maar ik vrees dat we nu elke nacht in de keuken/bijkeuken zullen moeten slapen. Ik zal toch eens een woordeke moeten placeren met de Flor. Of we het toch niet anders kunnen doen. Ik vind het echt niet leuk dat vrouwtje bijna niet meer tegen ons babbelt. Nu moet ik meer mijn best doen voor haar aandacht te krijgen en mij meer gedragen. En das best moeilijk hoor als je zo'n deugniet bent als ik.

Ik hou jullie op de hoogte.

Braaf pootje

13:34 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: zindelijk, baasje, flor, stef en sara, hondekwaad |  Facebook |

24-06-08

bijna ontsnapt

Onze Clint was vandaag bijna ontsnapt.

Tis te zeggen. Met dit weer laten wij de achterdeur openstaan. Baasje, brave jongen dat hij is, heeft dan voor ons een eigen vliegendeur gemaakt. Er hangt vliegengaas aan de buitenkant voor de vliegen tegen te houden. En er hangt iets wat steviger gaas aan de binnenkant zodat, als er een kat tegen springt, het niet direct scheurt. Ja, mijn baasje, da's nen handige Harry.

En de Flor en ik worden door het vrouwtje regelmatig buitengelaten. Maar de poezen moeten binnen blijven vanwege die drukke straat langs ons huis. (die luisteren niet zo goed als wij, hondjes hé en komen dan ook niet als je ze roept) Maar ja, daar ligt het probleem. Want als wij terug binnen willen, zitten de beide katten meestal aan die vliegendeur. En die deur moet opengedaan worden om ons binnen te laten.

Met als gevolg dat de katten dan ook seconden hebben om buiten te sprinten. En dat is altijd goed gegaan. Tot deze morgen.

Vrouwtje liet Flor en mij buiten en toen ze terug naar binnen wilde gaan, zaten Jim en Clint aan die vliegendeur. Jimmeke doet meestal geen poging om buiten te glippen maar onze Clint deed vandaag dus wel een poging. En ineens was hij buiten.

Maar het beestje was waarschijnlijk zo verschoten dat zijn poging gelukt was, want eens op de koer bleef hij stilzitten. De omgeving in zich opnemen zeker. Dom van hem, want dat was voor het vrouwtje genoeg om hem op te tillen er terug binnen te zetten. Eind goed al goed dus (alhoewel ik denk dat de Clint er anders over denkt.)

Tis in ons buurt echt niet te doen om je kat te laten los lopen. Baasje zegt regelmatig dat hij weer een kat langs de kant van de weg heeft zien liggen. En dat mag met onze poezen niet gebeuren. Baasjes zouden er kapot van zijn.

Daarom wil ik zeggen tegen alle viervoeterige vriendjes die dit lezen om een beetje voorzichtig te zijn als je buiten komt. Allé, ik moet ook voorzichtiger worden. Soms zie ik iets aan de andere kant van de straat en loop ik daar dan blaffend naartoe met een schreewend vrouwtje achter mij. Maar ik stop dan net aan de kant waar de oprit stopt om dan vrouwtje bijna een hartaanval te geven van het verschieten. Dus laten we samen voorzichtiger zijn. Ik zal mijn best doen. Beloofd!

Oplettend pootje van mij en een Opgesloten pootje van de Clint

12:56 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: clint, jim |  Facebook |

weer van datte

Twas tenacht weer van datte. Deze keer was het terug een pakske sigaretten. Helemaal kapotgebeten. Maar Laika en Chesko kwamen met een goed excuus af. Ik wil da helemaal niet kapot doen. Ik was confetti aan het maken. hihihihi. Das een goeie hé.

Enfin, er zaten nog vier sigaretten in en vrouwtje was dus weeral niet content. Ooh en ik heb vorige week ook twee van haar nieuwe balpennen kapot gedaan. Ik ben precies niet goed bezig.

Langs de andere kant lukt er al een stuk beter met mijn ding ophouden. Deze morgen om 6 uur toen het baasje opstond, hadden Flor en ik nog nikske binnengedaan. Daarentegen toen vrouwtje beneden kwam om 9 uur lang er wel iets. Nochtans had baasje ons buitengelaten en hadden we alle twee ietske gedaan (buiten). Jaja, vrouwtje vindt ons darmpjes een groot mysterie. Kakfabrieken noemt ze ons. Ik kan er toch ook niets aan doen als ik opeens moet gaan??? Flor is gelukkig nu gewoon geworden aan het eten en heeft geen diarree meer.

Aan iedereen die dit leest, een leuk begin van de week. Ok het is al dinsdag maar daarmee is de week ook sneller voorbij. ;) Goed bekeken hé??

Pootje

12:39 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flor, hondekwaad, zindelijk |  Facebook |

22-06-08

dag allemaal

Heykes iedereen,

Een leuke zondag gewenst.

Ik heb van de week weer eens stout geweest. Twas weer morgend en ik was op 't vrouwtje aan t wachten tot ze beneden kwam maar ik verveelde mij een beetje. Dus heb ik maar een boekske gepakt van de salontafel dat het vrouwtje had laten liggen.

Twas nen 'Dag Allemaal' en ik heb het voorste en laatste blad eraf gescheurd en ik frut vaneen getrokken. Tientallen kleine stukjes later kwam vrouwtje naar beneden en zij was niet goed gezind. Waarom? Ik zou het niet weten. De rest van het boekske was intact. En ik vind persoonlijk de 'Woef' leuker dus...

Ok ok ik weet da ik dat niet mag doen. Dan moet het vrouwtje da allemaal opkuisen en geloof me: zo'n tientallen kleine stukskes papier, daar doe je even over. Maar ja, ik heb al gezegd dat ik me 's nachts verveel en mijn speelgoed boeit me niet meer. Scheurend papier das veeeeeel leuker.

Maar ik zal er denk ik toch maar mee stoppen want anders doet ze alles van de salontafel weg en moet ik dag en nacht in mijn mand blijven. En ik vind da niet leuk. Tis saai in mijn mand. Als ze me naar mijn mandje sturen, probeer ik me toch zo te manoeuvreren da ik net uit mijn mandje lig en dan maar hopen dat er niet op gereageerd wordt. En als ze dan niet reageren, kruip ik nog een stukje verder totdat ik niet meer in mijn mand lig. Das toch al een paar keer goed gelukt.

Gisteren zijn we met ons vieren (Flor, baasjes en ikke) gaan wandelen. Joepie da was plezant. Vrouwtje had baasje al bijna zijn oren eraf gezaagd om een met ons te gaan wandelen. En gisteren hebben ze dat gedaan. Ik heb gesnuffeld en getrokken aan die stomme leiband en geblafd naar andere dieren... OOOh da was zooo fijn. Onze Flor liep als een braaf, bang beesteke naar het vrouwtje maar ikke niet zene. Van links naar rechts liep ik. Mijn vachtje heeft nog nooit zo vol met blaadjes en takjes gehangen. Zaalig!

Ik hoop dat we da meer gaan doen. En ik denk het wel. Vrouwtje en baasje gaan volgend jaar namelijk trouwen en in onze gemeente is er een domein met een kasteel dat er misschien dienst voor kan doen. Dus zal er nog wel eens een tochtje gedaan worden. En ik zal er voor zorgen dat wij dan ook mee kunnen om te wandelen.

Alleen als ze stopten voor een drankje heb ik me weer verveeld. Die leiband toch ook. Flor was op baasje's schoot gekropen maar ikke niet. Ik wou de omgeving verkennen en alles eens in mijn mondje stoppen, even op knabbelen en dat terug op de grond spugen. Maar baasje had de koord rond de armleuning van de stoel gebonden en mijn speurruimte was beperkt. En dan draaide ik nog eens met die ketting rond de stoelpoot waardoor ik helemaal niet meer weg kon. Maar ik heb me toch geamuseerd.

Ik hoop da jullie nog een fijne zondag hebben. Ik ga daar alvast voor proberen te zorgen. Tot gauw

14:35 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: hondekwaad, flor, baasje, wandelen |  Facebook |

19-06-08

Onze Clint

Ik ben mijn dagske zoals gewoonlijk aan het invullen met spelen met Flor, slapen, een beetje stoute dingen doen en dan naar mijn mandje gestuurd worden, terug lief doen, enz.. Niet veel soeps dus. En daarom dacht ik, laat ik eens iemand van onze familie voorstellen. En omdat Clint de oudste is (van de beestjes dan toch hihihi sorry baasje) zal ik met hem beginnen.

Nog niet zo lang geleden (vorig jaar maart om precies te zijn), toen mijn baasjes nog op een éénslaapkamerappartement woonden, wilden ze een huisdier nemen. De ruimte was veel te klein voor een hondje. En das niet zo erg want ik was nog niet geboren. ;) grapje.   En er was niet echt de gelegenheid om elke dag met zo'n beestje te wandelen. Dus kwam het gedacht al gauw van een kat. Maar mijn vrouwtje had nog nooit een kat gehad. Ze dacht dat ze eerder een hondenmens was.

Wel ze had niet meer fout kunnen zijn. Toen ze aan hun vrienden lieten weten een katje te willen, kwam het bericht al gauw dat ze via via een kitten konden krijgen. Zo helemaal gratis en voor niets. Doen zei mijn baasje en voilà Clintje was er.

Mijn vrouwtje is een lieveke en direct was ze vertederd door de Clint. Die dankt zijn naam trouwens aan baasje. Clint Eastwood is baasje's favoriete acteur. Clintje groeide op tot een lief en schattig poezeke. Hij babbelt en kan ontzettend hard miauwen.

Vrouwtje en baasje lieten hem, als hij klein was, binnen op de slaapkamer. Vrouwtje wou da klein dutske niet alleen laten. Maar elke nacht kwam hij naast vrouwtje's oren liggen en begon zo hard te spinnen dat vrouwtje niet kon slapen. Zelfs als ze haar hoofd draaide, ging Clint verliggen tot hij naast haar gezicht lag (en soms er zelfs op) en spinde rustig verder. Toch maar beslist om hem uit de slaapkamer te verbannen. En het gevolg was dat, 's morgens als hij honger had en geluid uit de slaapkamer hoorde, hij aan de deur ging staan miauwen dat het een lieve lust was totdat baasjes opstonden en hem eten gaven. Baasje heeft verschillende keren opgemerkt dat zijn gemiauw precies op een menselijke 'hallo' trok.

Clint werd echt vertroeteld dat het een lieve lust was. Wat wil je als je de enigste in huis bent? En als vrouwtje in de één-zit zat en Clintje op zijn krabpaal, sloop hij na een tijdje dichterbij en vleide zich op vrouwtje's schoot als een babytje. Echt dus op zijn rug en zo. En zelfs toen al ging Clint bij vrouwtje aan de computer zitten om te kijken wat ze aan het doen was. Dat doet hij nu nog trouwens.

In november vorig jaar kregen mijn baasjes het in hun hoofd om nog een poesje te kopen. Als vriendje voor de Clint maar stiekem ook voor vrouwtje. Zij heeft een zwak voor kleine diertjes zoals kittens en puppy's. Onze Jim werd gekocht in Antwerpen en Clint had er een broertje bij. Maar das bijna slecht afgelopen.

Op een avond kwam baasje thuis en heel de living was ondergekotst. De beide katjes waren ziek. Hij als een razende met twee zieke katten naar de dierenarts. Moet je weten dat ze maar één reismand hadden dus moest Clint in de mand en Jim en een andere zak. Baasje had net die avond de auto in het begin van de straat moeten zetten en ze woonden, je raadt het al, op het einde. Hij dus heel de straat door met twee poezen die niet wilden stoppen met miauwen. Wat een concert zal dat geweest zijn!

Bij de dierenarts aangekomen hoorde hij dat het de kattenziekte was en dat Clint 50% had om te overleven en de kleinste het waarschijnlijk niet zou halen. Baasje heeft direct gezegd dat er alles aan gedaan moest worden om Clint erdoor te halen. Ze hadden Jim nog maar 4 dagen en Clint al een half jaar. Gelukkig kwamen ze de nacht goed door en werd de diagnose veranderd. Het was geen katteziekte maar een maagonsteking die Jim waarschijnlijk aan Clint had doorgegeven. De volgende dag mocht Clint van het infuus af en naar huis.

Ze hebben allebei nog medicatie meegekregen, wat een hele opdracht was voor het vrouwtje om dat te geven omdat ze al eens van etensbakje wisselen, en waren terug beter.

Nu is Clint een forse volwassen kat, jaja hij is al anderhalf jaar en gecastreerd. Tegen ons honden doet hij wel wat vijandig. Ik denk dat wij te druk zijn voor hem. Maar vrouwtje zegt dat ze soms de indruk krijgt dat hij met ons wil spelen, maar ik pas wel op. Flor ook trouwens.

Met Jim speelt hij wel. Dan gromt hij als een hond, rent het huis rond en achtervolgt Jim dat het een lieve lust is. En als vrouwtje aan de computer zit, springt hij op de bureau en nestelt zich naast de computer en als het effen kan op het toetsenbord. Clint is en blijft baasje oogappel. De eerstgeborene zeker???

Veel groetjes van mezelf en van 'de Clint' en tot gauw

18:45 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (3) | Tags: clint, kennismaking, jim, baasje |  Facebook |

18-06-08

fijne woensdag

Aan alle lezertjes een fijne woensdag.

Tis weeral bijna weekend.

Joepie!!!!

Pootje

15:32 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-06-08

een rustig dagske

Wij houden hier een rustig dagske. Het is het begin van een nieuwe werkweek. En da wilt zeggen da baasje is gaan werken en vrouwtje haar dagelijkse dingen doet. De vloer dweilen, hare was inhalen van het weekend en den afwas doen (ook van het weekend), de post, een paar telefoontjes voor het baasje doen, enz...

En wij spelen en vooral slapen veel. Tis eigenlijk soezen. Niet echt slapen maar gewoon genieten van de rust. Enfin rust. Wij wonen wel naast een redelijk drukke baan dus auto's horen we altijd. En ik denk da vrouwtje ook wel wa rust apprecieert.

Als er vier wilde dieren door je huis vliegen, zit je al gemakkelijk met je handen in je haar. Maar nu is iedereen rustig en kalm.

Tis nog net geen verveling. En als ik naar de andere bloggers kijk, zit de verveling precies een beetje overal. Hebben jullie dat ook da je massa's speeltjes hebt, maar geen zin om ermee te spelen? Zo kreeg 't vrouwtje vorige week een pakje. En de nylon lintjes die errond waren om het dicht te houden vinden wij toch vele interessanter dan da speelgoed dan toch wel wat gekost heeft. Zelfs de katten waren met de doos aan het spelen.

Maar da doen de katten altijd. Zet een lege doos op de grond (bijv. bananendoos) en op 1, 2, 3 zit er wel een kat in. hihihi Das wel grappig om te zien zene. Maar vrouwtje was net te laat met hare camera.

Aan iedereen een leuk begin van de week en tot gauw

16:11 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (4) | Tags: rust, clint, jim |  Facebook |

14-06-08

Weeral feest

Of toch voor de baasjes.

Morgen 15 juni is de andere broer van het vrouwtje jarig. Nonkel Nico wordt dan 32 jaar.

Voor ons zal het niet echt feest zijn. Wij blijven thuis. Ze hebben daar ook een hond, die niet echt andere honden gewoon is. Maar we zullen ons thuis wel amuseren.

Dus een gelukkige verjaardag aan Nico van onze familie.

Hopelijk wordt het een beetje goed weer. Of toch beter dan vandaag. Heeft het bij jullie ook ge-onweerd?? Hier wel. Maar wij zijn flink en niet bang van een beetje donder.

Een flink pootje van mij en nog een prettig weekend

18:56 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (1) | Tags: verjaardag, nico |  Facebook |

12-06-08

Wat zal ik zeggen?

Ik heb eigenlijk vandaag niet echt veel te vertellen. Tis nen druilerige, regenachtige dag en ik en Flor houden ons koest. Vrouwtje is precies een beetje veranderd. Zij is en was een schatteke dat heel lief is. Maar baasje en zij hebben gebabbeld en zij is nu een beetje harder geworden. En tis voor ons eigen goed zegt ze. Flor en ik blaffen en vechten nu minder en houden onze 'ge weet wel' beter op. En ze lijkt daardoor gelukkiger. Dus doen we zo voort.

En ik weet da ik 's nachts moet slapen, maar soms word ik al eens wakker en wil ik spelen. Maar er ligt nu inderdaad minder op de salontafel en vrouwtje heeft er ook nog een kleedje op gelegd waardoor mijn pootjes minder grip hebben en ik moeilijker iets kan pakken.

Ik ga verder een braaf hondje zijn zodat vrouwtje mij straks weer lekker wil knuffelen. Aaaaah da heb ik graag se ipv in mijn mandje te moeten liggen.

Saluutjes en nog een min of meer droge donderdag

15:37 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: flor, hondekwaad |  Facebook |

10-06-08

Nee dank u, ik rook niet

Deze morgen toen baasje naar beneden kwam om te gaan werken, was hij niet goed gezind. Waarom weet ik eigenlijk niet goed. (of misschien toch wel een beetje)

Ok, ik heb een bekentenis te maken. 's Nachts is het voor mij nog een beetje moeilijk om niet binnen te doen. En vanzelfsprekend is het voor onze Flor ook nog moeilijk omdat hij jonger is. Dus 's morgens kan het al eens gebeuren dat baasje of vrouwtje ietske vinden als ze beneden komen. En dan zien ze er niet echt blij uit.

Ik kan da ergens wel verstaan zene. Ge zijt pas wakker, verlangt naar een eerste kop koffie of een sigaretje en dan liggen er kadootjes op de vloer (of soms de mat) die eerst moeten opgekuisd worden.

Maar ik had deze morgen de indruk dat het over iets anders ging.

Nu moet je weten dat zowel mijn baasje als het vrouwtje roken. En als ze gaan slapen blijft er al eens iets liggen op de salontafel. Een glas, een boekske, de afstandbediening, een asbak, een pakje sigaretten, ... En ik heb in mijn verveling deze nacht me tegoed gedaan aan da pakje sigaretten. Niet om op te roken hé. Zoals de titel zegt, rook ik niet. Dus ik dacht, al mijn speeltjes ben ik beu en ik wou eens iets anders proberen.

Ik heb sinds vorige week ontdekt da ik met mijn pootjes tegen de salontafel kan leunen en dan eens kan zien wat er zoal op ligt. En deze nacht heb ik dus da pakske sigaretten gepakt en in toch wel bijna duizend stukjes uit elkaar getrokken. Maar ik zag daar geen graten in want, inderdaad, ik rook niet. (En voor de rokers onder jullie, het was een vol pakske. Voor de niet-rokers, ik heb niks doorgeslikt hoor)

Maar baasje kon daar dus blijkbaar niet echt me lachen. Hij was eigenlijk wel een beetje veel boos. Ik ben dan maar als een braaf en berouwvol hondje in mijn mandje gaan zitten en heb elke triestige blik uitgeprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Maar da heeft niet echt geholpen.

En later toen vrouwtje wakker was, gebeurde hetzelfde. Ze zag de overschot van mijn nachtelijke escapades en ook zij was boos. (Baasje had het meeste opgeruimd maar zat een beetje in tijdnood om alle sporen uit te wissen) Dus deed ik maar hetzelfde als 's ochtends bij het baasje. Braaf in het mandje, een beetje piepen als teken van schuld en de meeste zielige blik opgezet.

Uiteindelijk gaat de dag gewoon verder als altijd. Wij worden buitengelaten, krijgen ons eten, doen een slaapke, worden nog eens buitengelaten etc... Maar ik vraag mij af wat dit nu als gevolg gaat hebben. Ik hoop dat dit nu niet betekent dat ze alles van die salontafel gaan halen. Anders moet ik voor 's nachts een ander vertier gaan zoeken. Ach.. We zullen wel zien zeker.

'Tot gauw en nog een fijne dinsdag'-pootje

15:47 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: baasje, zindelijk, hondekwaad |  Facebook |

09-06-08

Een dikke boterham

Een dikke boterham, dat heb ik jullie te vertellen.

Vorige zaterdag was mijn baasje jarig. Hij werd er 46 en ziet er voor mijn part (maar vooral voor mijn vrouwtje) nog goed uit, ookal vindt hij da zelf niet. Maar blijkbaar zijn de tweevoeters gevoelig als het op leeftijd aankomt. Pfff Zij moeten niet zo klagen over rimpeltjes en hangende dingen. Wij honden worden elk jaar ineens 7 jaar ouder en hoor je ons klagen. Maar enfin...

Wij hadden dus zaterdag nen barbeque voor ons vrienden, waar de week ervoor die voor de familie was. Vrouwtje en baasje hadden het dan ook heel druk met groentjes snijden, baasje moest de bbq nog ineen steken, het huis opruimen, tafels dekken, stoelen zoeken, ... noem maar op. En daarom hadden ze de katten opgesloten op de eerste verdieping. Goed voor ons. Hadden Flor en ik meer ruimte. Maar wij zijn braaf geweest hoor. Niet in de weg lopen en zo... Goed hé!

En ook als ze aan het eten waren, zijn we braaf geweest. Ik heb niet geschooid voor eten. Het kan best lekker zijn, maar ik weet toch al dat ik niks krijg en ik geloof vrouwtje wel als ze zegt dat da niet goed voor mij is. Maar er was één koppel die hun 2-jarig zoontje hadden meegebracht, en dat joch wou Flor en mij altijd pakken. Hij achtervolgde ons overal. En ik wou met Flor spelen, niet met da kindje. Zelfs als vrouwtje ons binnenliet om ons wat rust te gunnen, kwam die kleine ook binnen.

Ik moet eigenlijk wel bekennen dat ik een beetje schrik heb van de mensen. En zeker van kleine kindjes. De nichtjes van t vrouwtje zijn 3 en 1 en daar heb ik ook schrik van. Maar vrouwtje zegt dat da wel veranderd als we naar de hondenschool gaan. Ik hoor daar al weken iets over, maar blijkbaar heeft het iets met tijd te maken die baasje niet heeft. Mijn baasje is zelfstandig schilder en is soms heel laat thuis en mijn vrouwtje heeft nog maar pas haar voorlopig rijbewijs en mag nog niet zonder begeleider rijden. Dus moeten we wachten tot baasje tijd heeft. Maar als het zover is zijn jullie de eersten die het weten.

Terug naar de barbeque. Toen de meesten weg waren, werd het een beetje rustiger. (Zeker da kindje, de stalker ;) Maar er bleven wel één koppel slapen. Die kwamen met de bus van Antwerpen en wilden zo laat niet meer terug. Geen probleem. Ons huis is toch groot genoeg. En mijn mandje mogen ze ook hebben, dan slaap ik wel in bed.

En 's zondags zijn baasje en vrouwtje met die mensjes naar Antwerpen gereden. Die hebben daar een huis gekocht en zijn er aant schilderen. Moet het toch wel lukken da baasje daar goed in is. Maar Flor en ik konden niet mee. Ik heb al een meegemogen als baasje bij bompa was gaan schilderen. Liep ik naast de verfpot te kwispelen, hing er ineens verf aan mijn staartje.

Dus aan de bezorgde bezoekertjes da baasje en vrouwtje langslapers zijn en ons verwaarlozen. Die zijn na het opstaan vertrokken, waardoor er geen tijd voor mijn blogje was. Nee die hebben gene hele dag in hunne nest gelegen. hihihi Da heb ik dan maar gedaan. ;)

En wat mijn gezondheid betreft, al mijn pilletjes zijn op. Vrouwtje heeft wel gevloekt als ze die moest geven. Ik heb haar dikwijls gefopt. Dacht ze da ik het had doorgeslikt en floeps, daar lag het terug op de grond. En ik maar lachen in mezelf. hihihi     Ik hoest niet meer en ben terug de oude. En Florke ook.

En nu ga ik wat buiten liggen en van het zonnetje genieten. Een leuke week aan iedereen. En da tekstje rechts is voor het baasje van het vrouwtje. Zij zegt altijd da hij nen dief is en iets van hartje stelen, maar enfin ik moest het zeggen.

Een maandags pootje

15:24 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: stef en sara, baasje, verjaardag, flor, ziek, barbeque |  Facebook |

08-06-08

Barbeque: the sequel

Hallokes,

Gisteren hadden baasjes terug een barbeque voor baasje's verjaardag, maar deze keer met de vrienden.

En baasje en vrouwtje slapen nog, dus overzichtje volgt.

Nog een prettig weekend.

Katerig pootje (dus met ne kater)  ;)

10:46 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (3) | Tags: barbeque, baasje, verjaardag |  Facebook |

04-06-08

Vrolijke noot

Na al dat geklaag van mij gisteren, een vrolijke noot. 

Vandaag 4 juni is nonkel Gert jarig. Hij is vrouwtje's grote broer en mag 36 kaarsjes uitblazen.

Gelukkige verjaardag van ons alle zes.

drie werf pootje

20:50 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: gert, verjaardag |  Facebook |

03-06-08

Weer nikske

Hadden wij toch nen barbeque zondag hé. Mooi weertje, nikske regen, familie present, baasje gelukkig. Dus ik dacht, nu gaan ze toch wel eens aan mij denken zeker.

Pffff Vergeet het. Mijn baasjes zijn streng hoor. Vrouwtje zegt dan da menseneten niet voor honden is en da zij ook niet mijn eten opeet. Wel ze mag het gerust van mij hebben hoor. Ik ben vrijgevig. Da kun je niet van hen zeggen. Ge weet het al zeker. Ik heb nikske gekregen. Niks, nada, noppes, nougabolle.

Allé, twas nie helemaal slecht zene. Ik heb al eens gezegd da wij gene hof hebben. Alleen een oprit van asfalt, die dan verder loopt in een soort van zandweggetje. En bij bompa is er wel gras. Rondom zijn huis nog wel. Dus ikke en de Flor hebben zitten snuffelen dat nie schoon nie meer is. Elk stukske gras hebben we besnuffeld, beplast, bepoteld en afgeknabbeld. (Maar niet in die volgorde hé) ;)

En wat da knabbelen betreft, bompa heeft, als wij zo verder zouden doen, gene grasmaaier meer nodig. héhéhé Zelfs de madeliefjes, boterbloemen en paardebloemen moesten eraan geloven. En dan op verkenning gaan. Ik heb vrouwtje alle hoekjes van die tuin laten zien. En zij maar achter mij hollen en roepen 'Kom Raf, kom hier' en ikke niet luisteren hé. Aaaah da was plezant. Zal haar leren om mij gene lekkere spare-rib te willen geven.

Maar dan werd het avond. En vrouwtje, baasje, bompa en nonkel Gert waren een spelletje aan het spelen waarbij ze de tijd uit het oog verloren. Trival piscuit of zoiets. Maar ik en de Flor, wij waren stikkapot van al da rennen en deugnieterij. Dus vrouwtje haalt uit de auto een mandje da ze had meegenomen. Had ze toch wel de kleine mand bij zeker. Daar pas ik nog maar juist in, laat staan ikke en de Flor. En da terwijl wij een grote mand hebben waar wij tweekes gemakkelijk in kunnen (zie foto linkerkolom, onder de mailbox) Dan hadden we in het gras in het zonnetje meer plaats.

Ik was zo moe da 't vrouwtje mij met mandje en al moest oppakken als ze naar huis gingen.

En gisteren is de Jim voor den eerste keer bij mij en de Flor komen liggen. Eerst was ik aant slapen dus ik had het niet door. Maar van zodra ik mij er bewust van was, ben ik op de Jim gaan liggen. Da ligt lekker zene, zo'n zacht katteke. Maar hij heeft da precies nie graag, want 10 seconden later was hij weg. Pffff Hij doet maar. Ik wou alleen maar lief zijn. (zie foto's onder mailbox)

Ok misschien ben ik wel meer nen deugniet dan ik aan jullie wil toegeven. Zie maar naar mij en mijne bijtring. Ik zie er wel een beetje als ne schelm uit, vindt ge niet??

En tot slot, volgende zaterdag ist terug barbeque. Tweede kans dus om iets te krijgen. En nu is er een grotere kans. Deze keer ist voor onze vrienden en is het bij ons thuis te doen. Dus baasje en vrouwtje zullen hun handen vol hebben. En die vrienden komen hier voor de eerste keer (baasjes zijn nog niet zo lang geleden verhuisd). En dan zien ze mij en de Flor, en zeg nu zelf, wie kan zo'n smoelekes weerstaan?? ;)

Deugenieterig pootje

 

22:04 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (3) | Tags: barbeque, flor, jim, bompa |  Facebook |

01-06-08

Barbeque

Hey vriendjes,

Ik zit momenteel bij den bompa, vrouwtje's papa, en straks gaan we lekker barbequen voor baasje's verjaardag. En hier schijnt het zonneke dus wa moeten we meer hebben?

En wa mijn gezondheid betreft, het gaat echt beter. Ik heb nog een erge hoest. Alsof ik slijmpjes heb die niet weg willen. Maar vrouwtje zegt da het klinkt alsof het al wat losser zit, dus.. Ik krijg nog pilletjes en druppels maar ik zie er al een pakske levendiger uit dan een paar dagen geleden. Ik eet en drink goed, ik speel met Flor en ik kan terug kwispelen. Het gaat de goede richting uit.

Aan ieder nog een leuke zondag en nu ga ik mijn positie al uitkiezen aan den barbeque. Er moest maar eens iets vallen hé.

Likkebaardend pootje

16:42 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: bompa, ziek, baasje, flor, verjaardag, barbeque |  Facebook |