04-07-08

op vrije(rs) voeten

Hey vriendjes,

Vrouwtje heeft daarstraks een mini-hartstilstand gehad. Ik heb toch eens verteld dat de Clint bijna ontsnapt was hé? Wel daarstraks was het de beurt aan de Jim.

Als het vrouwtje ons buitenlaat achter ons huis, kan ze de vliegendeur niet op slot doen (omdat de slotjes aan de binnenkant zitten). En daarstraks liet ze ons dus buiten, toen ze opeens de deur hoorde open en dicht gaan. Gelukkig eigenlijk voor haar dat die deur piept als ze open gaat. Dus zij spoedt zich naar de deur en wie komt daar buiten gestapt?  ....

Juist onze Jim.

Vrouwtje daar natuurlijk direct naartoe. En wij mee. Flor en ikke wilden de Jim vriendelijk begroeten, maar blijkbaar iets te enthousiast waardoor hij onder de auto kroop die bij ons op de koer staat. Daardoor was vrouwtje echt effen in paniek. Dus liet ze eerst één hondje binnen met één oog op die auto gericht om te zien of er toch maar geen ros katje onderuit kwam. Daarna was het de beurt aan de tweede hond en toen die binnen was, kon ze zich concentreren op de Jim.

Waarom wij één voor één binnengelaten werden vraag je? Wel wij wilden niet meteen binnengaan maar met de Jim spelen. Vandaar.

Enfin, de honden waren binnen. Vrouwtje had voor alle zekerheid de deur dichtgedaan. We moesten zo maar eens tegen die vliegendeur springen. Dan kon het spelletje opnieuw beginnen. Of zou deze keer de Clint kunnen buiten geraken.

Dus, honden en Clint binnen, Jim buiten. Hij was onder die auto gekropen en vrouwtje heeft haar geduld weer bovengehaald en gewacht tot hij een move maakte. Stilletjes aan kwam hij er onder uit om de omgeving te verkennen. Vrouwtje kwam zachtjes dichterbij en ..... hebbes. De Jim was gevangen.

Maar hij vond het niet leuk denk ik. Eens binnen ging hij terug bij die (inmiddels vastgedane) vliegendeur liggen. Nu ligt hij daar wel meer maar vrouwtje hoopt dat met dit avontuur achter de kiezen ze geen problemen met de Jim gaat krijgen. Iedereen is toch liever buiten met dit weer of niet?? Ik neem het hem niet kwalijk.

Vrouwtje heeft daarna een woordeke geplaceerd met de Jim en Clint. Iets van dat ze die poezen toch zo graag ziet en niet kwijt wil en zo en dat ze dat niet meer mogen doen. En toen kwam er een compliment aan ons adres van dat de honden beter luisteren als je ze roept en katten niet. Da vond ik wel lief van 't vrouwtje. En dat is waar dat wij beter luisteren. (of toch een beetje waar ;-) )

Allé nu zijn we alle vier al eens buiten geweest en vrouwtje hoopt dat het zo blijft. En baasje gaat binnenkort, als de druk op het werk een beetje gezakt is, terug proberen om te stoppen met roken. Alvast merci voor jullie steun.

Braaf pootje en tot gauw

15:53 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (2) | Tags: baasje, jim, flor, clint |  Facebook |

Commentaren

Zo flikten wij 't ook een paar keer om weg te glippen. Nu heeft ons baasje er zo'n lastige veel te zware pomp op gezet waardoor die vliegendeur dus heel vlug dicht gaat achter hun. Tof maar niet heus want 't zorgt er wel voor dat wij langs geen kanten meer weg kunnen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 04-07-08

Over ontsnappen weten wij alles ! En ook hier wordt dat niet in dank afgenomen ! Raar die mensen hé, wij willen toch alleen maar de wijde wereld gaan verkennen ...

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 05-07-08

De commentaren zijn gesloten.