15-07-08

Een echte waterkat

Hallo vriendjes,

Wij hebben hier in huis een echte waterkat. Ja ja, je leest het goed. Vrouwtje heeft geen typfout gemaakt. Ik heb het over een water KAT. Namelijk onze Jim.

Jimmeke is verzot op water. Das een beetje raar want ik dacht altijd dat katten niet van water hielden. Wel onze Jim houdt daar dus wel van. Want als 't vrouwtje de kraan in de keuken opendraait, staat de Jim naast de gootsteen binnen de 5 seconden. Hij moet maar water horen lopen of hij komt eraan gerend. En dat is dan niet om het op te drinken of zoiets. Nee, nee. Hij vindt het facinerend om het water in beweging te zien. Het lijkt voor hem een wonder dat dat water uit de kraan komt en wegloopt door de afvoer.

Hij probeert wel het water te vangen. Maar hij houdt er alleen maar natte poten aan over. hihihi Soms is hij zelfs zo druk bezig met het vangen van het water dat hij niet doorheeft dat zijn koppeke nat wordt. En vrouwtje vindt dat natuurlijk weer het schattigste wat er is.

Vrouwtje is langs de andere kant wel blij dat Jim er niet echt van drinkt. Want baasjes hebben iemand gekend die ook een kat hadden die verzot was op de waterkraan. En die poes wilde niet meer van zijn drinkbakje drinken. Alleen maar stromend water van de kraan. Gelukkig (voor het vrouwtje anders had ze er weer een zorg bij) drinkt de Jim nog wel van zijn drinkbakje.

Allé drinken doet hij niet echt. Het is meer sabbelen. Heel kleine slokjes en dan nog wat naslurpen. Met de bijhorende geluidjes. Ja, het is er een beetje aan te lezen zeker dat de Jim vrouwtje's favoriete katje is. Maar hij is ook mijne favoriet van de katten. Met onze Jim kunnen wij tenminste nog eens spelen. En die klauwt niet direct naar ons zoals de Clint dat doet. Zeker onze Flor heeft de Jimsmaak te pakken. Hij begint te piepen als de Jim ergens op gesprongen is, waar hij (de Flor) er niet aan kan.

Ik ga nog een slaapke doen. Het regent hier toch maar. Tot gauw en vrouwtje van Milo: Waar blijft dat goede weer????

Pootje

16:09 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (10) | Tags: jim, flor, clint |  Facebook |

Commentaren

ha haha
hier nog geen druppel gezien hoor :-)
Weet je, ik blaas de zon van Italie naar Belgie en tegen begin volgende week wordt het hier beter. Wat dek je?

Gepost door: Patsy | 15-07-08

Rafke Ik kom jullie vanuit het bewolkte Waregem nog een gezellige avond wensen.Hopelijk beter dat weer toch gauw voor een tijdje, het is toch zomer hé.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 15-07-08

Mijn siamese kat zwom destijds met ons mee in het zwembad. Een waterkat is een mooi woord voor Het groene boekje :-)
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 15-07-08

Wij willen Wij willen !!!!!!!

MOOI WEER MOOI WEER !!!!!!

Zoals iedereen zeker

Hopelijk wordt het volgende ZOMER

Nog een leuke avond Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 15-07-08

Ik bedoel dat het volgende week vlug zomer wordt
oeps schrijffoutje

Gepost door: Roef en Oika | 15-07-08

dat lekker aan de kraan slurpen en aan de waterspuit buiten ook. En met mijn poten in vijver staan. maar ik haat regen :-)))))
Knuffeltje en vooral een dikke aan het baasje hihihihi

Gepost door: viv | 15-07-08

Leuk zo'n waterkat, onzen Bobo was ook zo ééntje ! alleen als hij nat was, met zijn lange haren, bleek die dikke kater een smal klein katerke te zijn ....

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 16-07-08

De kat van mijn ouders zat ook altijd naast de kraan te kijken en druppeltjes te vangen, met hetzelfde resultaat: natte pootjes en natte kop. Hier regent het trouwens ook pijpenstelen :-(

Gepost door: Hector en Fonzie | 16-07-08

Ja hoor je hebt 2 soorten katten de waterkatten en de katten die niets van water moeten hebben. Onze Mogli was ook zo een waterkat zelf zo erg dat ze als het regende steeds buiten wilde. Groetjes Vicky

Gepost door: vicky | 16-07-08

elabakes ge staat in de top 15 hé!

Gepost door: Patsy | 16-07-08

De commentaren zijn gesloten.