30-07-08

De geneugten van een fris bad

Hey lieve vriendjes,

Tis hier maar stillekes. En veel te warm. Ikke en de Flor spelen nog wel een beetje met elkaar maar van rondcrossen komt er niet veel in huis. Misschien deze avond laat, als het wat afgekoeld is.

Wat wij wel graag doen is ons vrouwtje of baasje volgen als ze naar de badkamer gaan. En zeker ons vrouwtje. (Baasje is daar toch wat strenger in of doet de deur dicht.) Want daar staat zo'n wit groot ding en vrouwtje draait dan ergens aan en dan doen zo een zilverkleurig ding Pssssshhhhh en dan komt daar lekker water uit. En wij zijn verzot op water. (Behalve als het baasje het over ons giet)

En als er dan water in dat ding staat, dan gaat vrouwtje daarin zitten. En wat doen wij dan?? Wij willen dat water ook hebben. Dus als zij erin zit, dan leggen wij onze poten op de rand van dat ding. Het is eigenlijk hangen dat ik dan doe. En dan spelen wij ons spelletje. En het spelletje is: zo ver mogelijk voorover buigen om dat water te kunnen pakken en ervan te drinken. En mijn poten zijn al iets groter dan die van de Flor dus ik geraak ook ietske verder. En als ik dan echt mijn best doe, dan kan ik van het water drinken. En het leuke eraan is, dat als het vrouwtje zegt dat het niet mag, ik effen op mijn poep ga zitten om dat 1 minuut later het terug te proberen. Want mijn vrouwtje kan niet echt boos op mij zijn. Ze vindt mijn kopke veel te schattig als ik zo mijn best doe.

En zo kan ik ook genieten van een fris bad. Al lukt het niet echt vaak dan ik er van kan drinken. Vrouwtje zegt dan iets van zeep en zo... Maar het proberen is voor mij genoeg. En als ik dan merk dat het niet zal lukken, dan ga ik op het badmatje liggen. Want ik weet dat er nog een tweede kans is als het vrouwtje uit het bad stapt. Dan zijn haar voeten en benen ook nog nat. En dan begint het welles/nietes spelletje opnieuw.

Zijn er nog beestjes die dit spelletje kennen??? Anders moet je het zeker eens proberen.

Ik ga nu nog een koel plekje zoeken, want het is hier veel te warm.

Deugenieterig pootje

15:50 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (9) | Tags: flor, hondekwaad |  Facebook |

Commentaren

Bweik... Ik ben helemaal geen liefhebber van een bad zenne... Als ik dat ding zie staan en zeker als het water loopt, dan ben ik al weg... Daag! Pootje, tidou

Gepost door: Tidou | 30-07-08

wat gezellig zou plossen in het water met dit weertje. Ik hou niet van water.... misschien binnenkort....als vrouwtje in het zwemvijvertje ligt.....op de luchmatras wel te verstaan hahaha

Gepost door: Viv & Chaplin & Staartje | 30-07-08

En ik ben nog wat kleintjes voor een bad, maar we gaan het onthouden voor later :-)

Gepost door: Ruby | 30-07-08

HI HI t'vrouwtje kan ook niet kwaad zijn op ons .
Water pakken doen wij niet , maar als ons t'vrouwtje in bad zit dan liggen wij juist voor het bad en ze kan er dan bijna niet uit !!!!!
Altijd in de weg zitten dat kunnen wij goed .
pootje van Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 30-07-08

Hier gaan ze wel pootje baden in hun zwembadje,maar de zandbak blijf nummer 1
Ik ga ook vlug een douche nemen,want als het wat afgekoeld is schieten ze hier in actie

Gepost door: mireille | 30-07-08

De mijne kennen hir ook dat spellteje ja, zo slim zijn ze wel
Het ploeterbadje staat nu buiten voor de hondjes. Favoriete bezigheid is dat wij er muntjes ingooien en de hondjes ze opvissen. Behalve Goodwill want die heeft watervrees, en dat voor een lab....

Gepost door: cathy | 31-07-08

Wat ik denk over water, kan je nu op mijn blogje lezen .... Vrouwtje noemt Lily een waterrat... en ja wij kennen dat spelletje, wij staan paraat als vrouwtje s morgens uit de douche stapt om die natte voeten "aan te vallen" !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 31-07-08

Rafke & Florke. Ik kom jullie nog een zeer zonnige namiddag wensen, wij hebben ons geamuseerd aan zee ,maar wel veel te warm,ik was blij als ik terug thuis was.
Groetjes

Gepost door: Adriën | 31-07-08

Rafke & Florke. Met de warmte zit ik aan Adriën zijn pc aan het schrijven ,dus dat postje waar Adriën bij staat komt ook van mij.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 31-07-08

De commentaren zijn gesloten.