12-08-08

Een echt cavalierke??

Hallo iedereen,

Mijn vrouwtje vraagt zich soms af of onze Flor wel een echt cavalierke is.

De baasjes hebben ons namelijk in een puppykennel in Baarle-Hertog gekocht. En die bleek achteraf een broodfokker te zijn. Maar ja, één blik op onze lieve snoetjes en baasjes waren verkocht. Wie weet wat er anders met ons zou gebeurd zijn??

Anyway, nu twijfelt het vrouwtje eraan in hoeverre de Flor een origineel cavalierke is. Als ge begrijpt wat ik bedoel. Want voor zijn bijna 7 maanden trekt, volgens het vrouwtje, zijn kopke nog niet echt op dat van een cavalierke.

Zijn haren zijn nu wel aan het langer worden. Vooral op zijn ruggetje. Maar de oortjes moeten nog groeien en die typische golfjes of krulletjes krijgen. En bij mij zijn die kenmerken veel beter aanwezig. En vrouwtje denkt dat ik dat allemaal al veel duidelijker had op die leeftijd.

Nu, voor het vrouwtje maakt het niet uit of Flor volbloed cavalier is of niet. Het gaat om zijn karaktertje. Ze gaat er toch geen shows of zo mee doen. (Daarvoor heb je trouwens een certificaat van de stamboom nodig en dat hebben wij niet.Kon je er wel bij kopen. Zegt genoeg denk ik???)

Het is alleen zo dat ze het haar eigen afvraagt. De tijd zal het zeggen zeker. Misschien binnen een maand is onze Flor al helemaal veranderd. Wie weet???

Ooh ja, check out de foto's van onze Flor in het zand. Zandbijterke. hihihihi

Tot gauw

Flinke poot

20:30 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (6) | Tags: flor |  Facebook |

Commentaren

Hihi ! Die Flor, da's nen echte zandhond !! En of hij nu een echt cavalierke is, maakt voor jullie toch niks uit ! Zolang jullie maar gezond zijn hé en veel kunnen ravotten enzo !!

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 13-08-08

Zucht broodfokkers die durven er al wel eens een ander ras in de voorouders tussen gooien hé. Ons vrouwtje wist toen ook nog niet beter dus wij zijn ook 2 broodfokhondjes. Volgens haar zijn wij de allerlaatste die van een broodfokker in huis komen. Maar ze zegt ons net dat ze ons geen haartje minder graag ziet omdat we geen sjieke stamboom hebben en ik ben er héél zeker van dat dat bij jullie ook zo zal zijn ! Enne zandbijter ? Hmmm daar kennen wij alles van alhoewel ze er hier niet altijd even content mee zijn.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 13-08-08

dat hij er misschien geen is vind ik niet erg als hij maar gezond is. Bah broodfokkers...
knuffel

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 13-08-08

Tja dat hadden wij met onze eerste ook die kwam nog van de vogeltjes markt, die had voor een cocker spaniel veel te kort haar, maar wel makkelijk in onderhoud en hij is er toch 14jaar mee geworden, maar ja ik koop er nu toch ook geen meer bij de broodfok maar wel om andere redenen, zoals je weet komt onze Sammy uit de opvang dan weet je ook niet echt een achtergrond.

Gepost door: Vicky | 13-08-08

pfff Broodfokkers ... had er nog nooit van gehoord tot we zelf een hondje zochten. En toen ik verhalen hoorde kon ik mijn eigen oren niet geloven!

Jeske (heeft ook een blogje) kocht ook een cavke, bleek later geen cavke te zijn, is ook pas maanden later uitgekomen.
Eerlijk? het is moeilijk om van foto te oordelen, maar bij Flor hadden wij direct onze twijfels.

Probleem van die broodfokkers is dat ze het niet nauw nemen en alleen maar fokken om het geld.
En neen, voor mij hoefde onze hond geen stamboom te hebben, maar wij kochten onze Milo bij ontzettend lieve mensen die léven voor hun honden! En dat was voor mij heel belangrijk! En ja, daar betaalden we een prijs voor, want het is daar sowieso met stamboom.
Zou zelfs kunnen dat jij niet eens zoveel betaalde voor de 2 hondjes dan wij voor 1, maar we hebben een ongelooflijk goed gevoel bij die mensen en ons Milo kwam aan 8 weken zindelijk mee naar huis.

Eigenlijk maakt het nu niet uit of hij wel of niet 'zuiver' is. Maar het maakt wel uit dat die mensen kunnen verder doen, daar zou écht iets moeten aan gedaan worden.

Als ik op bezige-bij las over haar zus' hondje waarvan de pups in Hongarije bleven hangen omwille van papierproblemen, dan bloedt mijn hart. Gewoon omdat ik weet dat het weer om een broodfokker gaat.

Maar natuurlijk, zolang wij ze kopen bij hen, zolang zullen zij ook blijven bestaan.

't Ligt dus ook aan ons om niet meer bij zo'n charels te kopen.

Gepost door: Milo | 13-08-08

ze hebben dezelfde papa als ik, Mayor maar een andere mama.
Wij kunnen meedere teentjes hebben wel tot 7. Dan zijn we ook nog meer waard, maar ik ben best blij dat ik dat niet heb want die nageltjes moet je steeds laten bijknippen en ik vind nageltjes knippen niet leuk.
Om een show te lopen moeten we een kort staartje hebben. Al heeft onze mams en paps een kort staartje in de genen zit ook een lange staat. Eerste pixie-bobs zijn gefokt uit een lange en korte staart. Wij zijn nog maar een officeel ras sinds 1985 en komen uit het Noorden van Amerika.
Onze voorouders waren heel grote wilde katten lijkende op een Lynkx.
Zo, mijn verhaaltje :-))) Chaplin

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.