19-08-08

middel tegen hoofdpijn: het probleem

Heykes lezertjes,

Ik wou eens reageren op een postje van een medebloggertje. Alléé, ze zijn eigenlijk met twee.

Het is het huis-, tuin- en keukentipje van bezig bijtje Bini en haar cavkes Fredje en Dolfke. Zij vertelde da na een hele lastige dag van vermoeidheid, file en vergetelheid zij haar hoofdpijn deed verdwijnen door 2 cavkes op haar schoot te leggen en ff te rusten. (Wel haar cavkes hé) Gegarandeerd verdwijnt de hoofdpijn.

Wel daar wil ik (vooral namens mijn vrouwtje) even op reageren. Want da lukt hier bij ons langs geen kanten. Als we al iets doen, dan is het ons vrouwtje nog meer hoofdpijn bezorgen.

Ik zal jullie door het scenario lopen. Vrouwtje gaat in een zetel zitten en neemt een gemakkelijke pose aan. Tot zover loopt het zoals Bini zegt. :) Dan neemt ze een hondje op haar schoot. Meestal is dat mij omdat ik rustiger ben dan onze Flor. Ok, nog altijd lopen de verhalen gelijk. Maar dan komt het verschil.

Als het tweede hondje erbij komt, in geval van Bini legt dit hondje zijn kopke in haar nek, begint het probleem bij ons. Dus vrouwtje ligt daar in de zetel met mij op hare schoot. De Flor krijgt da in de mot en die komt eerst eens kijken. Daarna springt hij op het vrouwtje en begint (of probeert toch) om haar gezicht lekjes te geven. Precies om te zeggen van: zie hoe lief da ik ben, ben ik niet de tofste?? Tot hier is er nog niet echt een probleem maar nu komt het...

De Flor is de bazige van ons 2. En als hij ziet da ik nog altijd op vrouwtje's schoot lig en zelfs nog gestreeld wordt door haar, begint hij naar mij te grollen. Ik negeer hem een beetje en vrouwtje zegt tegen hem da da niet mag. Maar die kleine dwarskop stopt dus niet. Met als gevolg dat er een gevecht ontstaat tussen ons twee TERWIJL wij op vrouwtje's schoot liggen. Je kan al raden wat er verder gebeurd???

De Flor wordt berispd, wij worden van haar schoot gegooid en naar de mand gestuurd en vrouwtje heeft nog meer hoofdpijn.

Maar het is wel tof da Fred en Dolf wel da effect hebben van hoofdpijngenezers. Misschien moet vrouwtje die eens lenen. Maar ja, dan gaat onze Flor helemaal jaloers worden denk ik. Baasjes zouden er toch echt iets aan moeten doen. Vrouwtje denkt al langer da een hondenschool goed voor ons zou zijn. Het is niet leuk of lief meer om de Flor zo bezitterig te zien thuis. Buiten zie je er niet van, maar binnen als er geen bezoek is... Ooohhweee En ik ben eigenlijk ook niet de braafste. Als ik andere wandelaars, fietsers of honden voor ons huis zie lopen, loop ik er nog altijd naartoe als ik de kans krijg. Of als we aan het wandelen zijn, moet ik blaffen naar alle hondjes die ik zie.

Misschien een vraagje aan jullie die ervaring hebben met hondenscholen. Wordt er daar informatie gegeven over hoe je deze problemen kunt aanpakken??? Of extra gehoorzaamheidsoefeningen waardoor we braver worden??? Kennen die leraren iets van gedragstherapie en hoe ze ons daarin kunnen helpen???

Ik voel het aan mijn water dat het toch niet lang meer zal duren voordat wij eens op verkenning gaan bij zo'n school. Misschien is het dan beter da wij thuisblijven voor de eerste infomatiesessie? Als ik al die andere hondjes zal zien, kan ik mij toch niet inhouden. En ik denk da het vrouwtje dan supergegeneerd is en in de grond wil kruipen van schaamte. Zij denkt dan da de andere mensen denken da zij een slecht baasje is omdat ze haar hondje niet in het gareel kan houden.

Als het zover is, zal ik het jullie als eerste komen zeggen.

Pootje

19:24 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (10) | Tags: blogvrienden, flor, hondekwaad |  Facebook |

Commentaren

rafke ik denk het ook dat dit niet lang meer zal duren. Ik ken er wel maar woon je ?

knuffel Chalin

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 19-08-08

Het is nooit makkelijk om de aandacht te moeten delen,als hier bezoek komt zit het er soms ook tegen
Ik vraag altijd om luna en cato te negeren tot ze wat kalm zijn,want anders hangen ze in elkaar
Een goede hondenschool brengt altijd iets bij,dus mss toch maar even gaan informeren

Gepost door: mireille | 19-08-08

dan moet je een keertje vragen aan Miss poppy.
Die gaan ook pas en denk dichter bij jou.
Ik weet er eentje in Schoten en zeer goed in essen en de ander ligt tegen Brssel.
Dus allen nog al ver van je. Schoten zou nog gaan.

Ik woom van Oelgem-dorp.
groetjes viv

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 19-08-08

Rafke& Florke Wij hebben met onze Charly ook naar de hondeschool geweest als hij al een jaar was, en ik moet eerlijk zeggen dat hij toch verkalmd is en dat we toch wat hulp ervan gehad hebben,natuurlijk mag je niet alles daar van verwachten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 19-08-08

Oei oei oei hier krijgt de ruziezoeker ook altijd naar z'n voeten hoor. In 't begin was 't hier net zo want Chekso was altijd jaloers op mij. Ons vrouwtje zette hem altijd met een héél duidelijke "nee" op de grond en zo heeft hij 't wel afgeleerd hoor. Hij zag Laika dan nog altijd bij mij liggen en tja op den duur wist hij het als ik braaf ben mag ik er bij en doe ik mijn kuren vlieg ik weg en negeert 't vrouwtje mij toch volle bak.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 20-08-08

Als jullie vrouwtje van schaamte de grond wil inkruipen, kunnen wij haar wel een adres geven... Wij gaan ('t is te zeggen al 2 keer geweest) in Brecht, 'k vraag vrouwtje om je later vandaag haar ervaring en wat meer info van de school aan je vrouwtje door te mailen, oké ? Inderdaad, wij wonen niet zo ver van elkaar, wij in St Lenaarts.

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 20-08-08

Hier zijn we ook naar een hondenschool geweest hoor! En vrouwtje zegt dat Fredje veel verbeterd is. Ik (Dolfke) ben altijd al nun rustige geweest maar ik mag nu mee naar agility. Dat is ook heel leuk en eigenlijk leer je daar ook wel heel gehoorzaam zijn hoor! Ze brengen altijd wel iets aan waar je hondje deugd van heeft. En beschaamd moet je zeker niet zijnhoor! De helft van de baasjes die er komen zijn even beschaamd zulle! (maar ja, nu heeft ze makkelijk praten, ze was het ook hoor een jaar geleden.)

Gepost door: Fredje en Dolfke | 20-08-08

Dat rustig worden komt vanzelf met het ouder worden gewoon geduld hebben is de boodschap

Gepost door: Vicky | 20-08-08

Je krijgt zeker en vast tips om dat gedrag te veranderen (indien je dat wil natuurlijk). Volledige afleiding is een optie: als een fietser passeert zorg dan dat je de hond met iets anders afleidt (bijvoorbeeld een balletje), zodat hij oog heeft voor jou en niet alles wat rond hem gebeurt. En wat betreft dat 'schamen', dat is nergens voor nodig hoor :-)

Gepost door: Ruby | 20-08-08

Zoals Vicky zegt dat jullie wel kalmer zullen worden met ouder worden .
Hier was dat ook zo met Oika .
pootje van Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 20-08-08

De commentaren zijn gesloten.