21-08-08

Tzal er dan toch van komen!

Hey lieve vriendjes,

Ja, ja, het zal er dan toch van komen. En waarover heb ik het nu. Wel Chris, Miss Poppy en Tiger Lilly weten er al van. (Merci nog eens aan het vrouwtje voor de info hé jongens.)

Wij gaan naar de hondenschool!

Ja, daar verschieten jullie van hé!      ...     

Ok misschien ook niet. Ik denk dat het voor de aandachtige lezer al wel duidelijk was da wij wat opvoeding kunnen gebruiken. En soms heb je daar hulp voor nodig. En wij hebben daar wel wat hulp voor nodig. Je vindt niet alles in boeken en hetgeen je wel vindt, moet nog in realiteit omgezet worden. En het vrouwtje heeft het baasje zover gekregen om eens mee te gaan.

Baasjes zijn naar hondenschool Kemphosch in Rijkevorsel geweest gisterenavond. En het was er toevallig ook een infoavond. Vrouwtje was echt enthousiast. Zij denkt da wij daar echt wat gaan leren. Ze heeft het wel over mijn blafprobleem gehad maar er was een hele lieve (maar kordate) mevrouw die vrouwtje geruststelde. Wij zijn echt niet de eerste blaffers die ze daar hebben gekregen, zei ze. En waar anders te beginnen dan op een school. Daar zal je wellicht de meest begripvolle mensen vinden. En gelukkig waren er nog mensen die met een al 'oudere' pup kwamen. Er waren ten minste nog 2 andere koppels met een 7 maand oude pup.

Wij gaan starten in de A-klas. Dus voor de puppyklas zijn wij net te oud. Die gaat tot 6 maanden. In de A-klas worden de beginselen gegeven terwijl de puppyklas eerder dient als gewenning voor de pups en geleiders. En als we iets niet snappen in de A-klas, kunnen we nog apart even informatie krijgen. Maar de mevrouw drukte er wel op om ons en baasjes niet te spiegelen aan andere die de puppyklas wel hebben gedaan. En da klinkt eigenlijk ook logisch. Die staan op sommige dingen al iets verder. Zoals een commando aanleren of hoe belonen.

Ja, vrouwtje voelt de kriebels al. Zij is heel benieuwd naar hoe ik het ga doen. Blaffen naar de andere honden zeker.

Vrouwtje heeft daar veel gekke verhalen gehoord. Zoals mensen die kaas of salami of paté aan de benen smeren om de hondjes te doen volgen en zo. En vrouwtje heeft goede tips gekregen om mij in bedwang te houden als ik fietsers, wandelaars of andere honden thuis zie. Zodat ik er niet meer naartoe loop. Nu nog zien dat het werkt. :))

Dus Chris, nog eens mercikes voor je mail, maar we gaan naar Kemphosch gaan. Zaterdag worden we ingeschreven en kunnen dan al direkt meedoen met de les. En het voordeel vindt het vrouwtje is dat we betalen per gezinslid die met de hond wil werken en niet per hond. Dus kom je elke keer met een andere hond betaal je evenveel. Alleen als je de ene keer met baasje komt en de andere keer met vrouwtje moet je voor 2 personen betalen. En baasjes moeten sowieso voor 2 betalen omdat wij met 2 zijn.

En jullie zijn de eersten om te horen hoe het geweest is. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd.

Pootjes en tot gauw

17:00 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (12) | Tags: hondenschool, flor |  Facebook |

Commentaren

Uitstekend idee hoor! En niet alleen de hondjes zullen het geweldig vinden, jij ook!
Ga je dan om beurten met 1 hond gaan? Of met 2 tegelijk (en 2 begeleiders dan ook)?
Wij hebben vroeger met onze Amerikaanse Cockers met twee tegelijk gegaan; dat gaf wel problemen tijdens de proeven (ze moeten apporteren en zonder de andere hond in de buurt geen probleem, maar als de andere hond wel in de buurt was, dan was er meer aandacht voor de zus dan voor het te apporteren ding).
Maar hondenschool is gewoon leuk en op enkele maanden kan je hond zitten, liggen, volgen, blijven, apporteren en vooral aandacht hebben voor jou als je hem om aandacht vraagt. Laat eens weten welke methode ze gebruiken (clickertraining, slipketting, ... ?)...
Succes in elk geval!

Gepost door: Ruby | 21-08-08

Leuk dat je een school gevonden hebt die jullie ligt ! Kemphosch was de school die ik bedoeld, en die ligt dus in rijkevorsel en niet in beerse ... Maar toch succes hé !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 21-08-08

Leuk hoor, bij al die hondjes. Je zal er heel veel leren en vooral leuk bezig zijn met je hondje. En daar zullen jullie beiden plezier aan beleven. Vrouwtje is nu wel héél nieuwsgierig naar die tip die jullie kregen om fietsers te beschermen (hihi)

Gepost door: Fredje en Dolfke | 21-08-08

ben blij dat ze heeft kunnen helpen

Gepost door: Viv,Chaplin&Staartje | 21-08-08

Ben benieuwd naar jullie verhalen en geloof me het zal best meevallen

Gepost door: mireille | 22-08-08

Oei oei oei hopelijk valt het mee. Kijk ons vrouwtje wilde het ook graag maar wij staken ons middelvingertje iets té vaak omhoog naar haar zin dus gaan we niet meer. Ze vind het nog altijd jammer hoor. Ik hoop dus dat jij 't net iets leuker gaat vinden dan wij. Héél veel succes in elk geval !

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 22-08-08

We wensen jullie veel succes.

Gepost door: Vicky | 22-08-08

aach dat zal best meevallen. Werken ja, maar 't is ook leuk! Dus goed luisteren en dan krijg je massa's koekjes!

Gepost door: Milo | 22-08-08

Helaba , we zijn benieuwd hoor wat jullie allemaal zullen leren .
Wij zijn niet naar de school geweest .
Doeiiiii Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 22-08-08

Jullie vragen over de buurt wandelingen van onze club , je kan een kijkje nemen op onze blog bij de club vlaamse cavaliers , en dan onder wandelingen .
We hopen dat jullie toch een keer afkomen naar de wandelingen
Het is heel leuk , een grote familie met dezelfde passie CAVALIERTJES !!!
Veel plezier op de site .
Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 22-08-08

Mijn baasje is iets minder eisend, maar een tiental commando's moet er zeker inzitten. Ik ben nu aan het oefenen op zitten, liggen, recht staan, pootje geven en in mijn bench gaan (dat zijn er al 5 :-)
Videokes gaan nog volgen, want ik ben een goede leerling naar het schijnt ...

Gepost door: Ruby | 22-08-08

Wij gaan in Lennik, het Kravaalbos.
http://www.kravaalbos.be/

Gepost door: Ruby | 22-08-08

De commentaren zijn gesloten.