22-08-08

Toch nog even...

een postje placeren.

Ik heb eigenlijk niet zo veel te vertellen. Het heeft hier bijna heel de dag geregend. En dan mogen wij niet los buiten. Uit voorzorg hoor. Anders beginnen wij van de plassen te drinken en zijn onze oortjes heel plots dichtgemetseld met superbeton. Waardoor wij geen steek meer luisteren. En natuurlijk ook omdat het zandweggetje naar onze garage dan veranderd in een klein zwem/modderbadje. En vrouwtje heeft het al moeilijk genoeg om één cavalierke te doen luisteren. Laat staan dat ze ons alle 2 de pootjes moet afvegen. Das niet te doen. De dweil moet de sowieso bovengehaald worden. Voor de vloer weliswaar. Omdat er dan altijd ééntje staat rond te draaien terwijl de andere proper gemaakt wordt.

Dus vrouwtje laat ons één voor één buiten en aan de leiband. Geen andere keuze. De baasjes van 2 of meer hondjes mogen altijd aan vrouwtje suggesties doen over hoe zij het aanpakken. Want mevrouw van de hondenschool had gezegd dat bij goed of slecht weer, de pootjes altijd moeten afgekuisd worden. Ookal doe je er maar een paar seconden over bij goed weer. Maar vrouwtje heeft niet gevraagd hoe je dat het beste aanpakt als je er 2 hebt.

En vrouwtje heeft ook niet zo heel veel zin in een lange blogsessie. (Ookal doet ze er wel even over om alle vaste blogjes te overlopen die ze volgt. Worden er al heel wat. :))

Ze ziet er een beetje zenuwachtig uit. Kan iets met morgen te maken hebben. Dan gaan wij voor de eerste keer naar de hondenschool. Ten minste...

Als het goed weer is. Met regen wil het baasje niet gaan. Alhoewel de lessen gewoon doorgaan met slecht weer. Dus het vrouwtje is nu aan het duimen dat het goed weer wordt, maar is ook zenuwachtig naar hoe ik het dan zal doen.

En voor de curieuzeneuzekes. Vrouwtje zal met mij trainen en baasje met de Flor. En wij zullen niet naast elkaar kunnen staan. Ik zou toch veel te afgeleid zijn. Maar ik ben dan sowieso afgeleid door alle hondjes.

Het enige dat ik jammer vind, is dat er (met baasje en vrouwtje bezet) geen foto's kunnen getrokken worden. Maar misschien vindt het vrouwtje daar wel een oplossing voor. Daar zullen wel vriendelijke mensen rondlopen zeker?? Ja, hé!!

Allé, ik ga nog wat met het baasje spelen. Hij is in zijn zotte bui en daar moet ik van profiteren.

Toedeloe en tot gauw

Pootje

22:43 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (5) | Tags: hondenschool, baasje, flor |  Facebook |

Commentaren

Dat regenwater is lekker he, zit geen kalk in :-)
Zo zeg, dat wordt spannend morgen! En een beetje regen mag je niet afstoppen eh! Ik ben ontzettend benieuwd naar het verslag. Jullie zijn geen pups meer, dus het is direkt serieus aan de bak (oeps, nu maak ik vrouwtje misschien nog meer zenuwachtig) :-)
Have FUN (daar draait het om)!

Gepost door: Ruby | 22-08-08

Jullie gaan dat zeker en vast goed doen !
Enne dat vrouwtje zenuwachtig is geloof ik gerust maar ze zal nog zo trots zijn op jullie als jullie het allemaal super goed doen.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 23-08-08

Mijne lieve jongen, 't is te hopen dat het schooltje "meevalt", want hier "valt" er alleen regen, donder en bliksem uit de hemel en zo ver van ons vandaag ben je nu ook weer niet hé !! En hoe droogt ons vrouwtje 8 pootjes af, wel 1 voor 1 en het meeste hebben wij dan al "afgedroogd" aan de keukenvloer ... Dus we hebben haar goed geholpen niewaar ?

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 23-08-08

Rafke & Florke. Ik hoopt dat jullie vandaag naar school heeft kunnen gaan ,en dat alles goed meevalt,het is wel niet zo simpel dat je met twee moet gaan voor de eerste keer maar dat zal jullie wel lukken.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 23-08-08

Hallo Rafke, ons vrouwtje scheert altijd onze pootjes en ze zegt da da vele scheelt bij regenweer. Met een tondeuze scheert ze de haartjes tussen onze kussentjes. Bij nat weer ziet ze minder sporen en bij droog weer glijden wij minder uit. Dus allebei tevreden! hihi!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 23-08-08

De commentaren zijn gesloten.