29-08-08

Mijn eerste schooldag

Hallokes vriendjes,

Ik heb mijn vrouwtje toch eens bij hare kraag gepakt om mijn blogje bij te houden. Want al zo lang hing het in de lucht en nu ik (net zoals heel veel hondjes en kindertjes) mijn eerste schooldag achter de rug heb, moet ik da toch aan jullie komen vertellen hé?? Alleen heb ik gene nieuwe boekentas gekregen of ne pennenzak of zo. :((( Alleen ne nieuwe halsband. Maar ik draag da niet graag!!

Awel, we zijn te woensdag geweest en het heeft niet geregend. Vrouwtje en baasje zijn met ons naar de hondenschool in Rijkevorsel geweest. Eerst moesten ze ons nog inschrijven dus namen ze plaats in de cafetaria met ons en de nodige boekskes en geld. En ik had al direkt de andere honden in de gaten.

Dus kunt ge u al voorstellen dat ik mijne mond niet gehouden heb. En maar blaffen naar de andere honden. Zo zelfs dat de Flor (die normaal stil is) ook van zich liet horen. Dus vrouwtje probeerde ons in te schrijven en vragen te beantwoorden terwijl wij van ons oren aan het maken waren. Maar die mevrouw die ons inschreef zei ook iets tegen mij. Die zei ook dat ik met het blaffen moest ophouden. Gohh ik was verschoten se. Da had daarvoor nog nooit iemand gedaan. Maar ik heb mijn vrouwtje wel dankbaar zien kijken.

En dan begon het....

Wij stapten op een afgezet grasveld waar heel veel hondjes waren. Jonge, oudere, puppies... Er waren nog 2 andere mensen die net begonnen met de A-klas. En wij gevieren werden apart gezet. Kwestie van de lerares te kunnen verstaan en ook omdat wij nog niet zo ver staan. Maar ik had daar helemaal geen oren naar. Ik bleef maar blaffen en trekken aan mijn leiband.

Vrouwtje gaat met mij trainen en die had haar handjes vol met mij. Eerst gaf de lerares wat uitleg over wat de bedoeling is en zo. En vrouwtje was vooral bezig met mij stil te krijgen. Dan moesten wij een stukje lopen en dan weer omdraaien en weer lopen. Maar ik was te hard bezig met aan mijn leiband te trekken. En vrouwtje zette mij elke keer als ze stopte aan haar voet en zei dan 'voet'. Maar ik snap da niet goed. Zij zegt voet, maar ik heb toch pootjes??? En vrouwtje probeerde elke keer mijn aandacht te trekken om een bevel te geven, maar ik ging liggen en in het gras snuffelen. Daar zijn nog andere diertjes geweest en die hunne geur was veeeel interessanter voor mij. Zelf de snoepjes en het piepspeeltje dat vrouwtje bijhad konden mijn aandacht niet trekken.

En toen kreeg vrouwtje traantjes in haar oogjes. Ik denk dat ze ontroerd was om te zien hoe ik alle hondjes probeerde te begroeten en hoe ik op mijn gemak ging liggen. Ik heb echt mijn best gedaan.

Enfin, de les ging voort. En wij moesten 'zit' en 'lig' of 'neer' doen. En 'blijf zit' en 'blijf lig' en zo... En daar moet het vrouwtje nog veel op trainen zei de lerares. Vooral op 'voet'. Maar tot nu heb ik het vrouwtje nog niet zien trainen hoor!!!!

En hoe heeft onze Flor het gedaan??? Wel de eerste minuten heeft hij heel goed geluisterd en naarmate de les vorderde, zijn baasje en vrouwtje uit elkaar gaan staan. Want de Flor was altijd naar mij of het vrouwtje aan het zien. Maar als baasje zei 'voet' ging de Flor toch wel OP de voet van het baasje zitten zeker. En baasje moest daarmee lachen maar de lerares zei dat daar niet mee gelachen mag worden omdat de hondjes dat leuk vinden. Tuurlijk vinden wij da leuk. Wij entertainen graag hoor!!!

De les heeft al bij al 1,5 u geduurd en vrouwtje was bekaf! Vooral omdat ze in de namiddag ook nog eens 2,5 u heeft geoefend met autorijden en manoevreren met de auto met bompa. En dat vraagt, zegt ze, ook heel veel concentratie. En haar schouders deden pijn omdat ik altijd aan de leiband aan het trekken was. Pff Moet zei maar eens een hele dag met dat ding rondlopen. Eens zien of ze dat zo leuk vindt!!

En nu gaan we zaterdag middag terug. Vrouwtje is heel benieuwd hoe ik het terug ga doen. Want tegen het einde van de les zat ik (volgens haar) braaf naast haar voet en blafte ik niet meer tegen de andere honden. Zeker da! Mijn keeltje deed pijn en ik was moe hoor!!

Ach we zullen zien.

Tot gauw

Pootjes

18:29 Gepost door rafke, hondje van Ilse | Permalink | Commentaren (12) | Tags: hondenschool, flor |  Facebook |

Commentaren

Rafke& Florke Nu de eerste les achter de rug is zal de volgende al veel beter en vlotter gaan, ik wens jullie in alle geval veel sucses toe, en hel mooi weer.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 29-08-08

bah een les vind daar ook niks aan, maar ja poezen over het algemeen niet he
ge hebt het er wel bond gemaakt met je vriendjes hihihihi. Ja, je vrouwtje bekaf hahaha
Natuurlijk na 1.5 uur blaffen en tekken was jij ook bekaf...wie niet he makker. Allee al bij al was het och goed he. Succes. Gelukkig moet ik dat niet hihi.
Zeg over die n'n kattenbak, daar komt ook 20cm water over, niet eerlijk he. Maar 't vrouwtje zegt dat ik mee op de luchtmatras mag, 't zal wat worden ??????

Gepost door: viv | 29-08-08

Nu de eerste kennismaking is gebeurd,zal het wel beteren,ze doen toch hun best

Gepost door: mireille | 29-08-08

pfffff ikke wete nog afzien zenne, mare watte wil je mee kleine patat in huis hé :-)

tot nogge es en dikke poot van ikke, gizmo slape, voorlopige toche(zucht)

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 29-08-08

Hoezo blaffen mag niet ? Heuhhh zij tetteren toch ook altijd tegen mekaar enne wij kunnen enkel blaffen. Goh al die begrippen pfff ze kunnen ons ook gestolen worden met momenten hoor. Volgens ons vrouwtje zal 't zeker en vast wel beteren en gaan jullie het perfect snappen binnen een tijdje. Geduld is iets wat je daarbij nodig hebt naar 't schijnt. Hihihi die vinden wij dus wél super want als er 1 ding is dat ons vrouwtje zelf niet heeft is het ......... geduld :-))

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 30-08-08

Na het verlof moeten wij ook terug ! Bah ! Maar bij jullie zal het wel lukken denk ik ! Bij ons, 'k weet nie, wij blijken niet van het "luisterende" ras te zijn ;-))
En wat was dat nu met je nieuwe leiband, iets speciaals of zo ??

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 30-08-08

Ben ik terug van Landal en lees ik hier het grote schoolverslag; wat wil een hond nog meer :-)
Volharding en consequentie en dat komt allemaal goed hoor, zeker weten (vooral vrouwtje zal even op de tanden moeten bijten).

Gepost door: Ruby | 30-08-08

Vrouwtje zegt dat ze dit verhaal helemaal herkent zunne! Fredje had ook zo'n kuren zegt ze. Maar dat betert toch hoor! Gewoon blijven volhouden en niet panikeren.
Vele groetjes en plezier verder op school!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 30-08-08

Zo herkenbaar allemaal! Die eerste lessen zijn de moeilijkste. (hoewel... Als ik naar mijn eigen ervaring kijk...) Je moet maar denken, alle begin is moeilijk! Veel succes!

Gepost door: Kristel | 30-08-08

Zo gaat dat hé naar school gaan, rust maar lekker uit.

Gepost door: Vicky | 30-08-08

Veel plezier in de school .
Zoveel moeten luisteren , dat is moeilijk he .

Doeiiii
Roef & oika .

Gepost door: Roef en Oika | 30-08-08

Amaai Amaai amaai, ik heb er al schrik voor als onze Charly eindelijk bij ons is, en ook naar school moet gaan. Hopelijk gaat dat lukken

Gepost door: Kelly | 01-09-08

De commentaren zijn gesloten.